By 4 Μαΐου 2011 3 Σχόλια

19 Μαίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17,18 & 19 Μαΐου 2011

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων, Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και οι Περιφερειακές Επιτροπές Νεολαίας) σας καλεί να τιμήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την 19η Μαΐου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις δύο Πανελλαδικές Κεντρικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα(πλ.Συντάγματος) Η παρουσία όλων μας κρίνετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ενίσχυση της Ελληνικής συνείδησης αλλά και της τροπής που έχει πάρει το «Ποντιακό Ζήτημα» (πλήρης απαξίωση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις)

Το πρόγραμμα έχει ώς εξής :

17/05/2011 Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.ΠΟ.Ν.Α) θα στήσει εκθεσιακό περίπτερο όπως και το Σωματείο «ΑΡΓΩ», στην πλατεία Συντάγματος όπου θα μπορούν ελεύθερα οι περαστικοί να ενημερώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κά καθώς και θα διανέμουν δωρεάν φυλλάδια και dvd ενημερωτικά για την Γενοκτονία.

18/05/2011 Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία (18/05 και ώρα 23:00 μ.μ, ώρα προσέλευσης) στην πλατεία Συντάγματος διοργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, ενημερωτικές, θα διανέμονται φυλλάδια, θα υπάρχουν αφηγήσεις αλλά και παραδοσιακοί σκοποί αφιερωμένοι στις ψυχές των θυμάτων.

19/05/2011 Η κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:30μ.μ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα υπάρξει ομιλία από τον Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου, κατάθεση στεφάνου, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και κατάθεση ψηφισμάτων( Βουλή, Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία Τουρκίας) όπου και η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα όπου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Posted in: Πρώτο Θέμα

About the Author:

3 Σχόλια "19 Μαίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η PRIN λέει:

  Μάλλον κάποιοι καπηλεύονται για άλλη μια φορά την ιστορία για να εδραιώσουν την εγωιστική τους παρουσία.

  Αλλιώς δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι για άλλη μια φορά την πλαστογραφούν με τόσο αναίσχυντο τρόπο περιορίζοντας μια ενιαία γενοκτονία που αφορά το σύνολο των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μιλώντας για αριθμό θυμάτων στον Πόντο που δεν υπάρχει, αποκρύπτοντας ότι ο συνολικός αριθμός όλων είναι πολύ μεγαλύτερος.

 2. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

  Ψυχραιμία Αδέλφια! ο αριθμός είναι Πραγματικός (Καταγραφή Τζωρτζ Χόρτον ,1922)αλλά ασφαλώς το ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι να τονίζουμε ΟΤΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ’ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ -ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ,ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΙΩΝΙΑΣ,ΠΟΝΤΟΥ,ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ,ΠΟΛΗΣ,ΙΜΒΡΟΥ-ΤΕΝΕΔΟΥ,ΠΡΩΗΝ ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗΣ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ)
  ΚΑΙ να μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα Χέρια (αυτό άλλωστε θέλουν και οι εχθροί του ΈΘΝΟΥΣ,που ΑΝΕΚΑΘΕΝ και ΑΕΝΑΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ………!)

 3. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

  (Όσο για το Συνολικό Αριθμό των Σφαγιασθέντων Ελλήνων υπολογίζεται στο Ένα Εκατομμύριο-Πεντακόσιες Χιλιάδες Ψυχές (1.500.000)ενώ 30.000 Έλληνες Στρατιώτες από την Ελληνική Επικράτεια έπεσαν στο πεδίο της μάχης μετά τις Προδοτικές Κινήσεις των »συμμάχων»και κάπου 1.2000.000 Έλληνες εκτοπίσθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια το ’22-24,απογραφή 1928)

Post a Comment

Mikrasiatis.gr