“Ιός” και Άρειος Πάγος: Κοινός αντιπροσφυγικός αγώνας;

Με τον τίτλο “Η παλαιά Ελλάδα χρεοκόπησε“ ο Ν. Ξυδάκης σχολιάζει τη σημερινή μεγάλη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τίτλο!!! Γιατί την ώρα που η παλαιά Ελλάς καταρρέει, ο Άρειος Πάγος σε μια απίστευτη εκδήλωση κυνικότητας και αμοραλισμού αποδέχεται τις μεθοδεύσεις κάποιων ανήθικων κύκλων που αναθεωρούν την ιστορία και επιχειρούν την αθώωση των μεγαλύτερων εγκληματιών και πραγματικών εθνοπροδοτών που ανέδειξε αυτός ο τόπος: τους ηγέτες τους Λαϊκού Κόμματος και της “εθνικόφρονος παράταξης” ,που διαχειρίστηκαν την μικρασιατική πρόκληση από το Νοέμβριο του 1920 έως τον Αύγουστο του 1922.

Έτσι λοιπόν, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ενδυόμενη το ένδυμα του Πόντιου Πιλάτου αποδεχόταν την εισήγηση Κονταξή και επί της ουσίας 125συναινούσε στην αθώωση των Έξι εγκληματιών της Παλαιάς Ελλάδας, οι οποίοι βαρύνονται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συγκεκριμένη γεωπολιτική διαμόρφωση του μεταοθωμανικού κόσμου. Δηλαδή με την οριστική κυριαρχία του πνεύματος της Μικράς πλην Εντίμου, με την μετατροπή των κοσμοπολιτών αστών της Ιωνίας σε εξαθλιωμένους προλετάριους του βαλκανικού Νότου -έρμαια στη διάθεση του κάθε Γεωργίου Βλάχου ή ΣΕΚΕ, με την οριστική υποθήκευση της δυνατότητας εκσυγχρονισμού και απόκτησης αστικής τάξης στο νεοελληνικό μας Βασίλειο!

Είναι σα να φτύνουν με την απόφαση αυτή στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας στη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Είναι σα να θέλουν να πουν στο 1/4 του ελληνικού λαού που αποτελούν σήμερα οι γόνοι των προσφύγων του ‘22, ότι ακόμα είναι φιλοξενούμενοι και ανεπιθύμητοι.

Πόντος και Αριστερά

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

, ,

4 thoughts on ““Ιός” και Άρειος Πάγος: Κοινός αντιπροσφυγικός αγώνας;

 1. Είμαι εγγονός Μικρασιατών προσφύγων και παιδί Μικρασιάτισσας μητέρας. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου και δεν αισθάνομαι φιλοξενούμενος και ανεπιθύμητος στην πατρίδα μου.

  Θεωρώ το άρθρο τελείως άστοχο και άδικο.

 2. Η Ιστορία έγραψε ! Ήσαν όλοι τους προδότες. Ήσαν οι αίτιοι της μεγαλύτερης καταστροφής του ελληνισμού,γιατί χάσαμε 3500 ετών ρίζες του έθνους μας. Ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό και πήραν την εξουσία με το σύνθημα – Ψηφίστεμας για να φέρουμε τα παιδιά σας από τον πόλεμο και αυτοί με εντολές Γερμανών κ.λ.π. προχώρησαν προς Άγκυρα, ενώ γνώριζαν από τον Βενιζέλο οτι υπήρχε εντολή των συμμάχων να παραμείνουν μέχρι το Αφιόν Καραχισάρ.Αυτά αρκούν!!!

 3. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ,ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ…ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ…

 4. Τιμώ τους αδελφούς μας που ήρθαν , δυστυχώς, ως τραγικοί πρόσφυγες από την προαιώνια πατρίδα τους, Μικρά Ασία. Τους τιμώ επειδή πιστεύω ότι αποτελούν το καλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και επειδή ο θείος μου Μιχαήλ (Μίκης)χάθηκε πολεμώντας γι΄αυτούς.
  Συμμερίζομαι το παράπονο και την αγανάκτηση των απογόνων των θυμάτων της καταστροφής εναντίον όποιου υπήρξε υπαίτιος γι’ αυτήν.
  Όμως, ποιοί ήσαν πραγματικά υπαίτιοι; Πιστεύουμε ότι ένα Έκτακτο Στρατοδικείο, που ο Ελευθέριος Βενιζέλος χαρακτήρισε άνομο, που δίκασε κάτω από την πίεση μιάς μεγάλης αναταραχής, είχε την ευχέρεια να βρεί τους πραγματικούς υπαίτιους; Γιατί ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος ( ο ανακριτής) δήλωσαν επίσημα στην Βουλή ότι οι Έξι ήσαν αθώοι;
  Όποιος θέλει να μάθει ποιοί ήσαν πραγματικά υπαίτιοι και έδωσαν την χαριστική βολή στο κουρασμένο στράτευμά μας, ας διαβάσει στο πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής Μαζαράκη την παράγραφο που αναφέρεται στην λιποταξία της νύχτας 14 προς 15 Αυγούστου 1922 και ας απαντήσει στο ερώτημα: πώς αντιλήφθηκαν μέσα στην αποφράδα εκείνη νύχτα οι Τούρκοι, ότι υπήρχε κενό στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να περάσουν απ’ αυτό και να αποδεκατίσουν τον στρατό μας.
  Αν οι λιποτάκτες έδωσαν την χαριστική βολή, ηθικός αυτουργός ήταν ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Λόϋδ Τζωρτζ, ο οποίος και τιμωρήθηκε (με πολιτισμένο τρόπο) για την πολιτική του στην Μικρά Ασία από τον αγγλικό λαό, ο οποίος τον καταψήφισε πανυγηρικά στις εκλογές που ακολούθησαν το 1923.

Απάντηση