By 13 Σεπτεμβρίου 2011 10 Σχόλια

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Μικρασιάτες της Ανατολικής Αττικής

Αθήνα 11-9-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μικρασιάτικοι Σύλλογοι και Φορείς από όλη την Ελλάδα, στηρίζουμε την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, προς τον Δήμαρχο και το  Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής,  να μετονομαστεί η πλατεία ΚΑΠΗ του Τσακού της Αγίας Παρασκευής, σε «Πλατεία Μικράς Ασίας».

Καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και το Δημοτικό Συμβούλιο, να φέρουν προς συζήτηση και να κάνουν δεκτό το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου (ο οποίος για το σκοπό αυτό έχει συλλέξει λίστα 300 υπογραφών κατοίκων της Αγίας Παρασκευής) ως ελάχιστο φόρο τιμής, στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (Ν. 2645/98) .

Υπογράφοντες:

 1. Ενωση Μικρασιατών Θήβας
 2. Σύνδεσμος Μικρασιατών & Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Οι Ρίζες
 3. Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Κορδελιού, η Αγία Φωτεινή
 4. Ενωση Μικρασιατών Λαμίας
 5. Σωματείο  » Η Νέα Σινασός» Καππαδοκίας
 6. Eνωση Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης
 7. Eνωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας
 8. Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε
 9. Eνωση Σμυρναίων
 10. Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής
 11. Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών Νέα Πέραμος Αττικής

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Posted in: Πρώτο Θέμα

About the Author:

10 Σχόλια "Ψήφισμα συμπαράστασης στους Μικρασιάτες της Ανατολικής Αττικής"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η νικος καραμπου λέει:

  MPRAVO STHN PROEDRO THS AN.ATTIKHS!THA EIMASTE STO PLEVRO THS KAI KATHE TETOIAS PRWTOBOYLIAS POU DOKSAZOUN TIS PATRIDES MAS.KRATATE MAS ENHMEROUS!

 2. Προσυπογράφει το παραπάνω Ψήφισμα και το Σωματείο » Η ΝΕΑ ΣΙΝΑΣΟΣ», των καταγομένων από τη Σινασό της Καππαδοκίας,Μικράς Ασίας.

 3. Εύγε! Σύντομα,αφού ενημερωθεί το Δ.Σ μας θα έχετε μια απάντηση κι’από το δικό μας Σύλλογο.Προς το παρόν ,προσωπικά προσυπογράφω αυτή την Προσπάθεια!

 4. » Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας ψηφίζει υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής για να δοθεί η ονομασία ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε Πλατεία του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, επειδή:
  1. Οι Αλησμόνητες Πατρίδες της Ελληνικής Ανατολής οφείλουν να παραμείνουν ζωντανές στη χώρα μας μέσα από τις ονομασίες οδών και Πλατειών,
  2. Εμείς οι Μικρασιάτες, που άθελά μας, ξεριζωθήκαμε από τις κοιτίδες και τον Πολιτισμό μας δεν έχουμε το προνόμοιο, όπως το έχουν όλοι οι άλλοι Έλληνες συμπατριώτες μας, να επισκεπτομάστε τις ιδιαίτερες Πατρίδες μας και να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας τα ήθη και τον πολιτιστιμό μας, παρά μόνο μ’ αυτό τον τρόπο,
  3.Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αποτίουμε φόρο τιμής στους Ελληνικούς αυτούς τόπους χάρη στους οποίους μεταδόθηκαν στην Αθρωπότητα Πολιτισμός, Αξίες, Ιδέες, Επιστήμες, Τέχνες.»

 5. Σας στέλνω το ψήφισμα.
  » Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας ψηφίζει υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής για να δοθεί η ονομασία ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε Πλατεία του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, επειδή:
  1. Οι Αλησμόνητες Πατρίδες της Ελληνικής Ανατολής οφείλουν να παραμείνουν ζωντανές στη χώρα μας μέσα από τις ονομασίες οδών και Πλατειών,
  2. Εμείς οι Μικρασιάτες, που άθελά μας, ξεριζωθήκαμε από τις κοιτίδες και τον Πολιτισμό μας δεν έχουμε το προνόμοιο, όπως το έχουν όλοι οι άλλοι Έλληνες συμπατριώτες μας, να επισκεπτομάστε τις ιδιαίτερες Πατρίδες μας και να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας τα ήθη και τον πολιτιστιμό μας, παρά μόνο μ’ αυτό τον τρόπο,
  3.Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αποτίουμε φόρο τιμής στους Ελληνικούς αυτούς τόπους χάρη στους οποίους μεταδόθηκαν στην Αθρωπότητα Πολιτισμός, Αξίες, Ιδέες, Επιστήμες, Τέχνες.»
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος
  Αρχοντία Παπαδοπούλου

 6. Ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση των αδελφών Μικρασιατικών συλλόγων που στήριξαν μέχρι στιγμής με την ψήφο τους την προσπάθειά μας για την ονομασία πλατείας στην Αγ. Παρασκευή σε πλατεία «ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ».Είναι μια προσπάθεια που δεν αποβλέπει σε κανένα προσωπικό όφελος.Ο μόνος σκοπός του αιτήματός μας προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ακούγεται το όνομα της αγαπημένης μας Πατρίδας της Μικράς Ασίας ΚΑΙ στην Αγία Παρασκευή!
  Θερμή παράκληση.Ενημερώστε και άλλους αδελφούς συλλόγους που ενδεχομένως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την κίνησή μας.Άλλωστε το σύνθημά μας δεν είναι ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι οι Μικρασιάτες είναι ενωμένοι και δυνατοί;Ας το δείξουμε λοιπόν για ακόμα μία φορά…..
  Με πολύ αγάπη
  Η Πρόεδρος
  Παρασκευή Σαριντζιώτη-Παπαγεωργίου

 7. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΝΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ για την συμπαράσταση της.
  Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ένωση Σμυρναίων ιδρύθηκε το 1936 από εκλεκτούς Μικρασιάτες οι οποίοι κατείχαν διακεκριμένη θέση στην Σμυρναιϊκή κοινωνία πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή.
  Το 1956 βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ζάππα» από την Ακαδημία Αθηνών και το 1996 βραβεύεται και πάλι από την Ακαδημία Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο «για την σπουδαιότατη δράση της, με την οποία επέτυχε να συντηρεί κειμήλια του πολιτισμού της Σμύρνης».
  Εκτός των ανωτέρω, η Ένωση έχει τιμηθεί για το έργο της με διπλώματα, μετάλλια κ.λ.π.
  Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή και ικανοποίηση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, όταν διαπιστώνει(και έμπρακτα),όλα αυτά τα χρόνια από της ιδρύσεως του συλλόγου μας μέχρι σήμερα, ότι έχει την εκτίμηση και την συμπαράσταση της Ενώσεως Σμυρναίων!
  Με σεβασμό και αγάπη
  Η Πρόεδρος
  Παρασκευή Παπαγεωργίου

 8. O Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής στηρίζει και συνυπογράφει την προσπάθεια του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και πιστεύουμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος της Αγ. Παρασκευής σε αυτούς τους ανθρώπους που έφεραν στην Ελλάδα Πολιτισμό,Αξίες,Επιστήμες,Τέχνες…

 9. Ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών ψηφίζει υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής για την μετονομασία πλατείας σε Πλατεία Μικράς Ασίας.

  Γιά το διοικητικό Συμβούλιο

  Τσακίρη Ελένη

  Πρόεδρος

 10. Αγαπημένοι μου συμπατριώτες των αδελφών συλλόγων που με δηλώσεις σας στηρίζετε την προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής.
  Πέρασαν 9 μήνες από τότε που αντιπροσωπεία του συλλόγου μας επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο τον κ. Βασίλη Ζορμπά και του επιδώσαμε το αίτημα της μετονομασίας της πλατείας (χωρίς όνομα)στην περιοχή Τσακού στη Αγία Παρασκευή, σε ΠΛΑΤΕΙ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
  Από τότε, η μόνη ενέργεια που έγινε από πλευράς του Δήμου, ήταν να στείλουν επιστολή σε κάποιο εξωραϊστικό Σύλλογο κατοίκων Τσακού, που σημειωτέον υπάρχουν και Μικρασιατες μέλη του συλλόγου μας, προκειμένου να ζητήσουν την άδειά τους, άν δηλαδή δέχονται την μετονομασία….Η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική.Αν και εμείς είχαμε προσκομίσει 300 υπογραφές κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα των Μικρασιατών, εντούτοις, όχι μόνο δεν μας απάντησαν από τον Δήμο εγγράφως ως όφειλαν να πράξουν, αλλά δεν το θέτουν καν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση, παρ’ όλο ότι ο Νόμος λέει ότι όταν υπάρχουν 25 υπογραφές και απευθυνθεί ένας φορέας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτος είναι υποχρεωμένος (βάσει Νόμου) να το θέσει προς συζήτηση.
  Όπως καταλαβαίνετε, για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής οι Μικρασιάτες προφανώς δεν έχουν καμμία αξία.
  Σε αντίθεση με τον συλλογο κατοίκων Τσακού, που αποφασίζουν και διατάζουν και που προφανώς οι Δημοτικές αρχές δεν θέλουν να τους χαλάσουν το χατήρι, για δικούς τους λόγους…….
  Συμπέρασμα. Πολύ φοβάμαι ότι οτιδήποτε έχει σχέση με την Ιστορία της Μικράς Ασίας, όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει, αλλά προφανώς δεν επιθυμούν να προβούν σε πράξεις που θα προβάλουν την ιστορία της Μικράς Ασίας, την Μικρασιατική Καταστροφή κ.λ.π.
  Επίσης με επιστολή μας, έχουμε ζητήσει και την συμπαράσταση της ΟΠΣΕ, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε και από εκεί καμμία απάντηση.
  Όπως καταλαβαίνετε παλεύουμε μόνοι μας και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε τις Μνήμες και να αποδείξουμε ότι έστω και χωρίς την βοήθεια του κράτους ή της Δημοτικής αρχής, οι Μικρασιάτες δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα και αγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσης.Θα παλαίψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και αν θέλει ο Θεός, θα δικαιωθούμε.Το μόνο που ζητάμε από όλους εσάς αγαπημένοι μας συμπατριώτες είναι να αισθανόμαστε ότι είστε κοντά μας, ότι μας αγαπάτε και μας στηρίζετε…..
  Και εκείνο που με πικραίνει περισσότερο από όλα είναι ότι αυτό είναι ένα αίτημα που δεν πρόκειται να στοιχίσει στο Δήμο ούτε ένα ευρώ.Το κίνητρό μας δεν είναι οικονομικό αλλά ιστορικό, πατριωτικό, αγνό.
  Εύχομαι να είστε όλοι καλά, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις κοινές προσπάθειες για την προβολή και διατήρηση της ιστορίας της αγαπημένη μας Μικρασίας
  Με αδελφικούς χαιρετισμούς
  Η Πρόεδρος
  Βούλα Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου

Post a Comment

Mikrasiatis.gr