Χάρης Σαπουντζάκης: Μόνο μια ισχυρή Ομοσπονδία μπορεί να διεκδικήσει το ΤΑΠΑΠ

Το Δίκτυο Μικρασιάτης ξεκινάει την έρευνα  για τα θέματα που απασχολούν διαχρονικά τον προσφυγικό κόσμο. Το ιστορικό στέλεχος, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ), επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας και πρόεδρος της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης μιλάει στο mikrasiatis.gr  για το περίφημο ΤΑΠΑΠ και την ανταλλάξιμη περιουσία, καταγράφουμε την δική του άποψη και συνεχίζουμε την έρευνα για το πως χάθηκαν τα χρήματα των Προσφύγων από το Ελληνικό Κράτος.

Χάρης Σαπουντζάκης:

Το ΤΑΠΑΠ δημιουργήθηκε ως υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένουν να επιχορηγεί κάθε χρόνο δράσεις Προσφυγικών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα, με κάποιο όμως υπόβαθρο, όχι χορούς και συνεστιάσεις. Ηταν καποια βοήθεια , ειδικά για τους  Συλλόγους που δεν είχαν από τα μέλη τους ισχυρή οικονομική στήριξη. Τουλάχιστον 100 Σύλλογοι ανά την Ελλάδα είχαν μια ανάσα ζωής απότο ΤΑΠΑΠ.

Αυτό σταμάτησε εδώ και χρόνια, από την ώρα που άρχισε να γίνεται κακή χρήση των χρημάτων. Τα χρήματα ξοδεύονταν από τους εκάστοτε πολιτικούς και υπουργούς Οικονομικών σε φορείς της εκλογικής τους περιφέρειας, ανεξάρτητα αν ήσαν ή όχι προσφυγικοί.

Για να το διεκδικήσει κανείς χρειάζεται μια ολοκληρωμένη οντότητα, όχι από έναν Σύλλογο αλλά από την Ομοσπονδία. Μια Ομοσπονδία όμως που να έχει κύρος και δεν θέλω να είμαι σκληρός, αλλά τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στερούνταν του απαραίτητου κύρους, ώστε να μπορεί πανελλήνια να διεκδικεί και να ακούγεται.

Είναι ώρα τώρα  το ΤΑΠΑΠ να διεκδικηθεί σαν πρώτο θέμα, από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, γιατι η επιβίωση  των Συλλόγων είναι πια πολύ δύσκολη.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

, , , , ,

1 thought on “Χάρης Σαπουντζάκης: Μόνο μια ισχυρή Ομοσπονδία μπορεί να διεκδικήσει το ΤΑΠΑΠ

  1. Πήραμε το παρακάτω μήνυμα από τον κο Κυριάκο Βλασιάδη , Αντιπρόεδρο του Σωματείου Νέα Σινασός.
    Tα λέει πολύ σωστά ο κ. Σαπουντζάκης για το ΤΑΠΑΠ.Θέλω όμως να συμπληρώσα και εγώ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.Το ΤΑΠΑΠ καταργήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα,το οποίο εκδόθηκε σύμφωνα με κάποιον Νόμο.(Υφυπουργός Οικονομικών ήταν ο Δρυς).Ο Νόμος όμως έλεγε να καταργηθούν Νομικά Πρόσωπα, τα οποία επιχορηγούντο από το Κράτος. Το ΤΑΠΑΠ όμως ,δεν επιχορηγείτο, ήταν αυτοδύναμο,είχε δική του Περιουσία.Επομένως καταργήθηκε παρανόμως.Είναι λοιπόν καθαρά ,τώρα, θέμα της Δικαιοσύνης.Τότε είμουν μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΣΕ ,το έφερα σε συζήτηση, αλλά δεν θέλησε η πλειοψηφία του Δ.Σ. να το προχωρήσει.Επομένως ,η νέα Διοίκηση εάν θέλει,μπορεί πλέον να διεκδικήσει την επανίδρυση του ΤΑΠΑΠ, μ ό ν ο δικαστικώς .Δηλαδή οτι κακώς καταργήθηκε το ΤΑΠΑΠ.

Απάντηση