By 15 Φεβρουαρίου 2012 43 Σχόλια

Υπογράφουμε για την διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης

Πραγματική θλίψη, ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί, η μεθοδευμένη προσπάθεια του Δήμου Νέας Σμύρνης, να δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στην Εστία, να καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία της, έτσι ώστε να καταφέρει να αρπάξει στην κυριολεξία το οικόπεδο, τα σχολεία και το Μέγαρο της  Εστίας Νέας Σμύρνης.

Την ίδια ώρα ψηφίζεται  στη βουλή νομοσχέδιο που καταργεί τα ανταλλάξιμα κτήματα, εχει ήδη καταργηθεί το ΤΑΠΑΠ και η ανταλλάξιμη περιουσία από το 1998,  η οποία δεν αποδόθηκε στους δικαιούχους και είναι πλέον  φανερή η συστηματική προσπαθεια αφανισμού καθε τι που θυμίζει τις Αλησμονητες Πατρίδες της Ανατολής.

Το ιστορικό

Ετος ιδρύσεως της Εστίας Νέας Σμύρνης 1930, έτος ιδρύσεως της τότε Κοινότητας Νέας Σμύρνης 1933.

Η τότε Κοινότητα Νέας Σμύρνης δώρισε προς την Εστία την εκταση με τον όρο να κτιστεί στο ένα τμήμα το Μέγαρο και στο άλλο το Σχολικό συγκρότημα της Εστίας Νέας Σμύρνης, με δικές της δαπάνες και σκοπό την παροχή εκπαίδευσης στα τότε προσφυγόπουλα, ελληνόπουλα και οποιονδήποτε είχε ανάγκη.

Οι σχολές αυτές στέγασαν και τεχνικές ειδικότητες και την σχολή εμπορικού ναυτικού Αλέξανδρος Ωνάσης, όπως και σχολεία όπως αποτελούν σήμερα το 7ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Δήμος Νέας Σμύρνηςμε δυο εξώδικα προς την Εστία, απαίτησε από την Εστία να παραδώσει τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ζητώντας ανάκληση της δωρεάς της εκτάσεως και ποσά  από τα καταβαλλόμενα ενοίκια προς την Εστία από το Δημόσιο (Η Εστία κάποια στιγμή επαψε τη λειτουργία των Σχολών και την μετέφερε στο Δημόσιο για τη στεγαση των σημερινών σχολικών μονάδων καταβάλλοντας το τελευταίο κάποιο ενοίκιο στην Εστία).

Από την υπαγωγή λόγω Καλλικράτη των σχολείων στους Δήμους, από την 1/1/2011 ο Δήμος Νέας Σμύρνης αρνήθηκε την καταβολή των ωφειλομένων ενοικίων προς την Εστία, ξαναγκάζοντας σε πλήρη αφανισμό την Εστία, η οποία διατηρεί και ένα από τα καλύτερα Γηροκομεία  και αποτελεί για την  Νέα Σμύρνη την κιβωτό αξιών και το κόσμημα της πόλης.

Η Εστία  δια του προέδρου της κ. Ι. Καλογείτονα, απάντησε με δύο εξώδικα προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινώντας μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη,  με την οποία επιχειρείται ουσιαστικά η εξόντωση της ιστορικής Εστίας Νέας Σμύρνης.

Υπογράφουμε για την Εστία Νέας Σμύρνης

Το Δίκτυο Μικρασιάτης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει οργανωμένα, όλους τους Μικρασιατικούς Συλλόγους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη μικρασιατικής καταγωγής, να σταθούν στο πλευρό της Εστίας Νέας Σμύρνης, να ακολουθήσουν το παραδειγμα της Ενωσης Σμυρναίων, να υπογράψουν ψηφίσματα συμπαράστασης και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης,   για τη διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης και να εκφράσουν με καθε σύννομο τρόπο την διαμαρτυρία τους ενάντια στην αρπαγή μιας ακόμα μικρασιατικής κληρονομιάς.

Για ψηφίσματα συμπαράστασης στην Εστία Νέας Σμύρνης:

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1, Τ.Κ. 17121, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τηλέφωνα : 210-9333702, 210-9330274, 210-9327351
Fax: 210 – 9333694
e-mail: grammateia@estia-ns.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
e-mail: bibliothiki@estia-ns.gr

 

Για Επιστολές Διαμαρτυρίας στο Δήμο Νέας Σμύρνης:

Διεύθυνση:
Ελευθερίου Βενιζέλου 14
Νέα Σμύρνη
17121
Τηλέφωνο: 213 2025700
Fax: 213 2025846

 

Υπογραφές Αναγνωστών εδώ:

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

43 Σχόλια "Υπογράφουμε για την διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΑΓΔΕΛΕΝΗΣ λέει:

  Oι Μικρασιάτες της Θήβας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Mikrasiatis.gr και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα της Εστίας Νέας Σμύρνης. Οφείλουν οι εκλεγμένοι νεόκοποι πολιτικοί παράγοντες να σεβαστούν την ιστορία και την προσφορά της Εστίας τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον Μικρασιατικό Ελληνισμό . Ετοιμάζουμε ψήφισμα συμπαράστασης και επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης, για τη διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης και εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας ενάντια στην αρπαγή μιας ακόμα μικρασιατικής κληρονομιάς.

  ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

 2. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  O Δήμος , βρήκε την Εστία. Προυπήρξε του Δήμου Ν.Σμύρνης , η Εστία. Κάτω τα χέρια λοιπόν Δήμαρχε,από την Εστία Νέας Σμύρνης. Άντε να κλείσεις καμιά λακούβα στους δρόμους της πόλης σου για να κυκλοφορούμε. Η Εστία σε πείραξε ; Το στολίδι της Νέας Σμύρνης ; Κτήριο Δημαρχείου έχεις ;

 3. Ο/Η Thalia Lovering λέει:

  Η Εστία δεν είναι κτίριο, είναι σύμβολο.

 4. Ο/Η ΡΙΖΕΣ λέει:

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ….Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΡΙΖΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ.

 5. Ο/Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ λέει:

  Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Εστίας Ν.Σμύρνης κατά του Δήμου για να μήν χαθεί μια ακόμη μικρασιατική κληρονομιά. Δεν τους φτάνει ότι με τις πολιτικές τους προσπάθησαν να αφανήσουν τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, καταχράστηκαν τις περιουσίες τους….τους έφτασαν στην εξαθλίωση…. Συνεχίζουν μέχρι και σήμερα????ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ Να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους περάσει.Ο Σύλλογος μας θα πάρει απόφαση για ψήφισμα διαμαρτυρίας,μάζεμα υπογραφών και ότι άλλο τρόπο χρειαστεί για να σώσουμε αυτό το στολίδι που εδώ και τόσα χρόνια υπάρχει.Ισως είναι από τα πρώτα κτήρια που έφτιαξαν Μικρασιάτες (1930)μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Υ.Γ Ευτυχώς και υπάρχει ο Mikrasiatis.gr καιφτάνουν αυτές οι ειδήσεις και σε εμάς.Συγχαρητήρια

 6. Ο/Η Alekos Sevdinoglou λέει:

  I grew up in Nea Smyrni – ESTIA was and is the symbol of our town. Mr. mayor your plans / thoughts should not even crossed your mind. Stay away from damaging the core of our Asia Minor heritage.

 7. Ο/Η Γεωργία Χριστοδούλου λέει:

  Παράκληση: Ἐπειγόντως νά γίνει τό link γιά τή συλλογή ὑπογραφῶν.
  Γεωργία Χριστοδούλου
  Ἕνωση Συλλαίων

 8. Ο/Η Παπαγεωργίου Παρασκευή λέει:

  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής στηρίζει την Εστία Νέας Σμύρνης η οποία είναι ένας Θεσμός για την Μικρασιατική Κοινωνία μας!
  Θυμίζει την Γενοκτονία του 1922, θυμίζει τον Διωγμό και την εγκατάσταση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Μητέρα Ελλάδα, που με την δική τους καταστροφή και θυσία, έφεραν τον πολιτισμό τους, την ανάπτυξη και μεγάλωσαν την τότε…μικρή Ελλάδα μας!
  Τώρα, εκτός όλων των άλλων φρικτών στιγμών που διέρχεται η Πατρίδα μας, έρχονται κάποιοι αρμόδιοι…..του Δήμου Νέας Σμύρνης και συμπεριφέρονται σαν νέοι άρπαγες, σαν νέοι καταστροφείς της (Νέας) Σμύρνης, την οποία δημιούργησαν τότε…..οι πρόγονοί μας, γεμάτη ελπίδα.
  Η Νέα Σμύρνη και ιδιαιτέρως η Εστία Νέας Σμύρνης είναι για όλους τους Μικρασιάτες ένα Σύμβολο που μας ζεσταίνει την καρδιά, που μας ζεσταίνει την κρύα θλίψη μας για την χαμένη Πατρίδα μας…..
  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ανιστόρητο ή ενδεχομένως εχθρό των Μικρασιατών, να κάνει κακό στο Σύμβολό μας που λέγεται «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»!
  Είμαστε όλοι ενωμένοι και μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλους όσους θελήσουν να εξαφανίσουν κάθε τι που θυμίζει την πονεμένη ιστορία των Μικρασιατών!

 9. Ο/Η Τριανταφυλλιά Μήτρου λέει:

  Φορείς με τέτοιο πολυσχιδή παιδευτικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό ρόλο, όπως η Εστία Νέας Σμύρνης, πρέπει να στηρίζονται ηθικά και υλικά από την πολιτεία, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η τελευταία υστερεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Αποτελεί, λοιπόν, όνειδος κάθε προσπάθεια για παρακώλυση ή κατάργηση του έργου που παράγει η Εστία, γεγονός που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο, όχι μόνο κάθε Μικρασιάτη, αλλά και κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει την παιδεία ως υπέρτατο αγαθό και πιστεύει ότι η πρόοδος πηγάζει από τον πολιτισμό και όχι από τα μικροσυμφέροντα και την υστερόβουλη λογική. Άμεσα θα υπάρξει σχετικό ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυρίου Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ υπέρ του αγώνα της Εστίας Νέας Σμύρνης.

 10. Ο/Η καραβιτη κωνσταντινα λέει:

  Κυριε πρωθυπουργε μιας και ειστε μικρασιατης,γιατι δεν εχετε ευαισθησια στη Μικρασια?αν και στην εστια νεας σμυρνης υπηρχε καποτε καποιος ποντιος σε μεγαλη θεση ο οποιος ειχε πει οτι δεν υπαρχει μικρασιατικη γενοκτονια,μονο τοω ποντιων υπαρχει,επειδη αυτος ηταν ποντιος.αυτα να τα ξερει ο κοσμος.αλλα μονο και λογο ονοματο πρεπει να σωθει.

 11. Θεωρώ απαράδεκτη την προσπάθεια του σημερινού Δήμου Νέας Σμύρνης, που στρέφεται κατά ενός πολύ σημαντικού θεσμού του προσφυγικού ελληνισμού.

  Κατ’ αρχάς η Κοινότητα της Νέας Σμύρνης του 1933 ήταν μια πραγματική προσφυγική κοινότητα και οι άρχοντες που την διοικούσαν προέρχονταν από τα σπλάχνα του προσφυγικού ελληνισμού.

  Αντιθέτως ο σημερινός Δήμος της Νέας Σμύρνης και οι πολιτικοί που τον ελέγχουν ελάχιστη σχέση έχουν με την προσφυγική παράδοση και ελάχιστα έχουν συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Είτε γιατί άλλαξε η κοινωνική σύνθεση της πόλης με αποτέλεσμα την παλαιοελλαδιτοποίησή της, είτε γιατί είναι βαθύτατα αλλοτριωμένοι από τις κυρίαρχες αντιμικρασιατικές ιδεοληψίες, που βαθμιαία επικράτησαν στον ελλαδικό χώρο μετά το ’22. Ιδεοληψίες που οδήγησαν σε προσπάθειες υποβάθμισης της Γενοκτονίας που συνέβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά των χριστιανικών πληθυσμών, εξαφάνισης και εξοβελισμού της προσφυγικής Μνήμης από τη συλλογική Μνήμη του σύγχρονου ελληνισμού.

  Ως απόγονος Σμυρνιών και Ποντίων προσφύγων και ως δημότης του Δήμου Νέας Σμύρνης επιθυμώ το σεβασμό του προσφυγικού αυτού θεσμού και την ανάκληση των απαράδεκτων απαιτήσεων.

  Βλάσης Αγτζίδης

  ιστορικός

 12. Ο/Η admin λέει:

  Οι αναγνώστες μας που εχουν υπογραψει μέχρι στιγμής -Τελευταία ενημέρωση Κυριακή 22/7/2012 ωρα 12:00. Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς

  Ελμα Βίνερ (Οικογένεια Ισηγόνη), Ευάγγελος Τσίρκας, Νίκος Βικέτος, Μαριάννα Μαστροσταμάτη, Γιάννης Ασπρόμουγγος, Κατερίνα Μπαρμπάτση, Πολίτης Ντουμπάρατζης, Παρασκευή Βουτσελά, Ουρανία-Αναστασία Τσαγκατάκη,Μαστροκόλια Βασιλική, Μάτζιαρη, Δημήτρης Παπαθανάσογλου, Κυρίτσης Αλέξανδρος, Ευτυχία Κούτση, Κωνσταντίνος Καλυβάς, Κυριάκος Λυκουρίνος, Μαθιάσος Γεώργιος, Αναστασία Αρβανίτου, Παναγιώτης Παυλίδης, Χριστίνα Σωτηριάδου, Ειρήνη Γιοβάνου, Λαζαρίδου, Ιπποκράτης Βουνάκης, Βασλαματζή Σαλώμη, Τσουμαροπούλου Μαρία, Αποστολίδου Βασιλική, Θέμης Κουρουμπέτσος, Σωτήρης Ροδόπουλος, Σεβαστή Μανωλίδου, Αρώνη Κυριακή,Ανδρικόπουλος Γεράσιμος, Θωμαίδου Ελισάβετ, Στέλλα Λήλου, Αργύρης Μανίκας, Λένα Κορμά, Δημήτρης Νάκος, Δημιτριάδου Σούλα, Χρόνης Αμανατίδης, Φιλίτσα Αποστολοπούλου,Εφη Αθανασιάδου, Αννα Αμπατζόγλου, Φιλλιώ Τριανταφυλλίδου, Νέλλη Φωτιάδου, Ασημάκη Χρύσα, Σβορώνου Ελένη, Στέλιος Κούκος, Στυλιανός Παυλίδης, Μαρία Παπαδοπούλου, Πύρρος Βασ. Πύρρος,Ευλαλία Καλογερά, Διονύσης Λεϊμονής, Μάξιμος Φαρμακίδης, Ευγενία Χατζίκου, Αριστοτέλης (Αρης)Κυριαζής, Αγτζίδης Γεώργιος, Diamandenia Riba, Αννα Ιωαννίδου, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μαγκλάρας, Μαρία Δημητροπούλου,Γκιαλίδης Αναστάσιος, Σαράντης Βασιλείου, Σοφία Μανουσιάδου, Παρθενόπουλος Δημοσθένης,Νούλη Βασιλική, Κυριάκος Σκορδάς,Κολοβός Γεώργιος, Αναστασία Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Ιωαννίδου, Αθηνά Μηχαηλίδου, Γεωργία Χριστοδούλου Τερζή, Παπάζογλου Αναστασία, Γιάννης Β.Κωβαίος, Δημήτρης Χατζούδης, Αννα, Σταύρος Μπαμπαλάς, Στέφανος Καββαδάς, Θωμαή Σαββοπούλου, Αποστόλης Δαγδελένης, Φάνης Μαλκίδης, Ελενα Βλαχάκη, Σάββας Σαλπιγκτής, Φλώρα Βγόντζα,Ελένη Μωϋσάκη-Βαλληνδα, Μούτσης Παναγιώτης, Ζαχαρίου Παναγιώτα, Διαμάντω Γατσή, Μυτιληναίου Χρυσή, Κρίτων Σαλπιγκτής, Κανέτη Βάσω , Κανέτης Γρηγόρης, Λίλιαν Σίμου, Αφροδίτη Χατζηγεωργίου-Θεοχαρίδου, Νικόλαος Καζαντζής, Δέσποινα Γεωργίου, Παντελής Καντάνης, Ευγενία Ανδρικοπούλου, Τσανανάς Αλέξανδρος, Michael Svoronos, Δέσποινα Ευστρατίου,Μαρίκα Χαρισιάδου, Ακης Διαμαντόπουλος, Γεώργιος Μαρκάκης, Κατσακογλου Σοφία, Τριανταφυλλιά Τελάλογλου, Δέσποινα Τσομή, Διαμάντω Γατσή,Ζαχαρίου Παναγιώτα, Σιμσίρης Γιώργος, Αλεξοπούλου Χρύσα, Bάσω Κιούση, Βάνα Ντίκου, Δέσποινα Τοκατλη, Καραμπουρνιώτης Νίκος, Κοντάρας Θοδωρής, Παπάκου Κωνσταντίνα, Καταλιακού Αθανασία, Γιώργος Μάρδας, Χαμαμτζόγλου Βασιλική, Βαρυπάτης Στυλιανός, Μάλαμα Στυλιανού, Μιχάλης Βαφειάδης, Γιάννης Τέκερ, Δήμητρα Χοϊδου, Ελένη Λετώνη, Κωνσταντίνος Δήμου, Παρασκευή Παπαγεωργίου, Παπαγεωργίου Ηλίας, Μαριάνθη Βάμβουρα, Αναστασία Μηττά, Κατερίνα, Κώστας Κουρτέσης, Χατζηαναστασίου Μαρία, Τσίχλα Παρασκευή, Παναγιώτα Πιτσιρή, Σοφία Αργυρόπαις, Πέτρος Σκλαβενίτης, Ελένη Μπάντρα,Γρηγόρης Δεσύπρης, Μαλλιαράκη Κρυστάλλω, Νίκος Γρηγοριάδης, Ευα Λώλου, Σοφία Σαρίδου, Νίκος Παγώνης, Filitsa Poulos, Λίτσα Σκαρτσάτου, Λίτσα Καρμανοβα, Φτούλης Δημήτρης, Κάτια Σωτηροπούλου, Βασίλης Αλιγιάννης, Αρτεμις Φουντουλάκη, Αγγελική Χρυσοβιτσάνου, Τάνια Σκλάβου, Δημήτρης Ψάχος, Ορέστης Μαλτέζος, Κυριάκος Βλασιάδης, Χρήστος Χριστόπουλος, Πίσσαρη Όλγα, Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, Ευγενία Καρακέφα Μακρή, Σταμάτης Καρακώστας, Ευαγγέλια Βαστάγου/Αμαραντίδου, Βούλα Μπαλή, Αντώνης Μαστραπάς, Κώστας Αλατόπουλος, Σωσσάνα Λεοντιάδου, Ουρανία Χυτήρογλου, Παναγιώτης Καριώρης, Μαρία Αρζουμανίδου, Καβούρη Παναγιώτα, Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, Πίσσαρη Όλγα, Χρήστος Χριστόπουλος, Κυριάκος Βλασιάδης, Δημήτρης Παντέλας, Ορέστης Μαλτέζος, Δημήτρης Ψάχος, Δήμητα Πασσαλή, Νικόλαος Ουζούνογλου, Παντελής Καλδέρης, Αφροδίτη Φράγκου, Θωμάς Βέλλιος, Ιωάννα Μώλου, Μαρία Κορώνη , Κολτούκης Βασίλης , Βασιλική Αντωνοπούλου, Μπαλωμένου Μαρία, Hellenes’EthnosWorldwide’Convener’EleftheriadesGeorge, Σύνδεσμος Κεντρικιάδων Κων/πολης, Μαρία Γεωργούλια, Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών Λέσβου, Suzanne Gounaridou, Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, Βούλα Μάστορη, Μαρία Λίτινα, Δημοσθενης Πλακουτσης, Κώστας Τσαμπαρδής, Γιάννης Παππάς, Λυδία Τάκου, Χοχλάκη Αικατερίνη, Βαρβάρα,Μιχάλης Εργάς, Φρόσω Παυλίδου, Εφη Μέμου, Βαγγελιώ Φουντουλάκη, Γωγώ Φουντουλάκη, Αφροδίτη-Ελένη Τσουρουκτσόγλου, Χαρίλαος Μητρέλιας, Ευθύμιος Πριόβολος, Ευγενία Κατσογιάννου-Πριόβολου, Αθηνά Κοκκινοπούλου, Ευάγγελος Χ. Κατσιγιάννης, Λυγνού Κατερίνα, Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Μαρία Μποίνη, Μανώλης Βρέντζος, Μιχάλης Σόβολος, Λήδα Ιστικοπούλου, Καλυψώ Μιχαλακάκη, Αλεξάνδρα Μπελέτση, Σωτήρης Ρίγος, Κατερίνα Αθανασιάδου, Αρχοντία Παπαδοπούλου, Νικόλαος Κοντσές, Γιώτα Μιχαλακίδου, Ιωάννης Γ. Παναγιωτίδης, Νούλα Ροδάκις, Ζωή Κ.Ντίνου, Νικόλαος Λασηθιωτάκης, Παναγιώτης Γιαννακός, Yannis Stavrinou, Βελέντζας Ιωάννης, Στέλλα Καραπαύλου, Τζούλια Αντύπα, Αγάπη Σερασίδου, Litsa Apostol, Δημήτρης Ιω. Αλαγιάννης, Σταυρούλα Πισάρη, Μαρέτη Ερατώ, Βασιλική Νούλη, Αγγελική Σουλφοπούλου, Γιώργος Ευθυμιόπουλος, Παπαματθαιάκης Ιωσήφ, Γκανα Τασω , Ματίνα Καλιαροπούλου, Χαρά Καμπάκη, Συμεωνάκη Στέλλα, Καλογείτονα Κρυσταλλία, Ευάγγελος Παραμερίτης, Νίκη Τσιλιγκιρόγλου, Νίκος Μάρκ, Φώτης Κόττας, Δοξάκης Βρίγκος, Αννα Βασιλάκη, Γιώργος Σκαμάγκας, Παβίτσου Μαρία, Χρυσούλα Καραγκιαούρη, Κρητικός Εμμανουήλ, Δέσποινα Κ, Σταύρος Ιορδανίδης, Αννα Παπαθεοδώρου, Καμπουρίδου Μαρίνα, Ανθή Κατσιρίκου, Κωστής Χατζηφωτεινός, Λαού Βούλα, Γεωργια Σταφύλη, Χίβα, Γιάννης Γιαννούτσος, Δημήτρης Νικόγλου, Σωτηρία Λυμπεροπούλου, Θανάσης Κόμητας, Γεώργιος Κροτόπουλος, Βασίλειος Σπανός, π. Δημήτριος Σπαθής, Ανθή Κατσιρίκου, Σταυρούλα Καρκάντζου, Βικτώρια Σολομωνίδου, Σοφία Κανέτη , Μιχάλης Κυριαζής, Βασιλική Παππασέβου, Σταυρούλα Ασημίδου, Δημήτριος Κουλουμπής, Ευαγγελία Μπαλτά, Ιόλη Βιγγοπούλου, Αντώνης Παυλίδης, Λευτέρης Σπύρου, Μηττά Μαρία, Παρασκευή Παναγοπούλου, Λουίζα Χριστοδουλίδου, Παναγιώτα Παναγοπούλου, Γεώργιος Καλούμενος, Παναγιώτα Μητρογιάννη, Δαμασκηνιώ Κουτσούρη, Μωραΐτης Κώστας, Χρήστος Δημητρακόπουλος, Λίλα Παναγουλοπούλου,Αρτεμις Κράμερ, Στέργιος Σμιρλής, Παναγιώτης Παύλος, Σοφία Παυλάκου, Νίκος Χρυσικός, Γιώργος Παυλάκος, Ειρήνη Μαραγκάκη, Βασίλειος Στεργιόπουλος, Βασίλης Τιγγιρίδης, Μελπομένη Φλώρου, Le Baron Simone, Εvangelia Kaffe-Alawneh, Δρ. Στέλιος Πελασγός (Κατσαούνης), Μαρία Σπαντιδάκη, Σπύρος Παργινός, Ευγενία Μαυρουδή, Μερόπη Αννινου, Σοφία Κολαίτη, Στέφανος Γκίκας, Ηλίας Φιλιππίδης, Κωστής Μακρής, Μαρία Καρφή, Πατρούλα Γαλανάκη, Ι.Αλατζόγλου, Πλατσής Θεόδωρος, Μεσσηνέζη Καίτη, Χαράλαμπος Ρούφας, Μαρία Παπαβασιλείου, Αντωνία Βάη, Αναστασία Κολοβού, Γιώργος Σπηλιόπουλος, Isabella Oztasciyan Bernardini d’Arnesano, Λίνα Σόρογκα, Σταυρίτσα Βάη, Βουβουλής Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Κυριακή, Θωμάς Ακριτίδης, Σίντος Ιωάννης, Γεώργιος Φραντζής, Βασιλική Λεοντοπούλου, Τάκης Ιωαννίδης, Φωτεινή Θεοδωρακοπούλου, Φιλίτσα Αποστολοπούλου, Παπαβασιλειου Θεοφάνης, Ελένη Φραγκούλη, Πέτρος Μεχτίδης, Αποστολοπούλου Μέμα, Ευαγγελία Τουτζάρη, Τζήμα Σμαράγδα, Αβραμίδης Ιωάννης, Λίτσα Σκαρτσάτου, Βίκτωρ Καρμάνοβ, Θώδης Κωνσταντίνος, Κοτσογλανίδη Φωτεινή, Μαρκετάκης Κώστας, Ευγένιος Καλοφωλιάς, Μαρία Ασλανίδη, Ελλη Ανθη, Γιάννης Σερέτης, Δημήτρης Μασάλας, Αχιλλεύς Ζώγιας, Μαρία Τουτζόγλου, Βικτώρια Νοταρίδου, Αχιλλέας Γραμμόζης, Σωτήριος Νοταρίδης, Στυλιανός Ρούφας, Αγγελική Ανδριωμένου, Γεωργία Ταγματάρχη-Τσιτσιμπίκου, Τοπτσίδου Ρούλα Ρούλιας Δημήτριος, Κωνσταντίνος Κιοφεντζόγλου, Τερζής Παναγιώτης, Τοκατλής Κλήμης, Ιωαννα Φαρμάκη, Σοφία Πιτέλλου, Δημήτρης Μαστοράκος, Δέσποινα Βαρβούνη, Ταμποράκη Μαρία, π. Γρηγόριος Ρεμούνδος, Εύη Σπανού, Marina Midulla, Σιμητός Ιωάννης, Σιμητός Αλέξανδρος, Αναστάσιος Παναγόπουλος, Επίχαρις Μιχαηλίδου, Δήμητρα Λούβαρη, Αγγελος Δ. Κλειδάς, Χαράλαμπος Βομβέλλης, Κωνσταντίνα Καρέλη, Βασιλειάδης Ηλίας, Θεοδώρα Κουφογιάννη, Ελένη Ισηγόνη-Δάρα, Ηλίας Καπόγλου, Δρόσω Μπαλντούκα, Πάνος Καλαβρός, Παναγιώτα Σταθοπούλου, Αλέξανδρος Mακρής, Αλέκα Δουλγκέρογλου, Τάκης Μαζαράκης, Ειρήνη Βασδέκη-Μόρφη, Αγγελος Δουλγκέρογλου, Θάνος Αθανασιάδης, Σκανδαλή Φωτεινή, Στράτος Αλατζίδης, Φανάρας Δημήτριος, Ανθούλα Κοτζάκογλου, Ελπιζιώτης Ερρίκος, Ρούλα Τσίου, Δρόσω Μπαλντούκα, Δράκου Ηρώ, Φώτης Κόττας, Ελένη Δικαίου, Γιάννης Καρατζάς, Καταπόδη Μαρία-Ευφπραξία, Δημήτρης Κωνσταντάρας – Σταθαράς, Μορφωτικός Σύνδεσμος Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως, Κατερίνα Καλυβιανάκη, Μπάμπης Καραβάνος, Σύλλογος Ποντίων Χανίων »Παναγία Σουμελά», Παντελής Μνηματίδης, Ηρώ Ιωαννίδου, Αργυρης Καραλίδης, Στάυρος Σταθόπουλος, Κόχειλας Σταύρος, Δρ. Αθανάσιος Δ. Σαραντόπουλος, Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος, Κουρτερίδου Αθανασία, Δελημιχάλη Δήμητρα,Σοφία Παναγιωτίδου, Μαυροκεφαλίδου Ελένη, Διαμαντής Α. Τσεκούρας, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ, Αικατερίνη Ναζλόγλου, Καλιαροπούλου Ευαγγελία, Άγγελος Χιώτης, Χαρίτων Φραγκούλης, Ιωάννης Χιδήρογλου, θεοδοσια, Κοντογουλα Καλλιρροη, Ολγα Μαράνου-Χάρτμαν, Στυλιανή Μαξούτογλου, Xρυσούλα Καραμάτσιου, Λεκάκης Ευθύμης, Γιαννης Δελλαγραμματικας, Ροδή Ιωαννίδου, Tριανταφυλλιδης Γιαννης, Βασιλικη Νουλη, Ηρώ Ιωαννίδου, »ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ »Η ΚΥΖΙΚΟΣ» ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κιαγιάς Ιωάννης, Αθηνά Γαλούκα, ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΚΑΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ, Φανούλα Κεφαλά, Ελένη Βελλιανίτη,

 13. Ο/Η νεοσμυρνιός λέει:

  Μήπως ξέρετε πόσο ενοίκιο πλήρωνε το κράτος στην Εστία για αυτό το κτίριο; Ακούω ότι ήταν 6πλάσιο της πραγματικής του αξίας. Μήπως εκεί υπάρχει κάποιο ζήτημα;

 14. Ο/Η ΡΙΖΕΣ λέει:

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ.

 15. Ο/Η Varipatis Stelios-Gerontas Kavalas λέει:

  Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι πρόσφυγες αποτελούν το «αποκούμπι» της πολιτείας. Δεν αποδόθηκαν ποτέ τα ανταλλάξιμα, δεν χαρίστηκε τίποτα από την ΕΑΠ, περισσότερο μας υποστήριξαν οι ξένες οργανώσεις παρά το ελληνικό κράτος! Και τώρα θα χάσουμε και το τελευταίο ίχνος της προσφυγικής μας αξιοπρέπειας. ΝΤΡΟΠΉ! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΣΎΜΒΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΎΣΟΥΝ.

 16. Το Σωματείο μας, Εταιρεία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» σύσσωμο και η Εφημερίδα «Μεταρρύθμισις» τάσσονται στο πλευρό της ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και στον Αγώνα που δίνει τις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει συν τοις άλλοις η πατρίδα μας!..
  ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΤΙΑ ΠΕΠΡΩΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!..

 17. Ο/Η Βαλέρια λέει:

  ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 18. Ο/Η Κώστας Κουρτέσης λέει:

  ΝΤΡΟΠΉ!

 19. Ο/Η Πέτρος Σκλαβενίτης λέει:

  Σεβασμός στην ιστορία της Νέας Σμύρνης

 20. Ο/Η Σοφία Σαρίδου λέει:

  Οι Τούρκοι μας ξερίζωσαν μια φορά, τώρα είναι στα χέρια των Δικών μας να μας «ξεπατώσουν»! Αίσχος!
  Λίγος σεβασμός σε έναν θεσμό όπως η Εστία Νέας Σμύρνης με τη συγκεκριμένη προσφορά, δεν βλάπτει!

 21. Ο/Η john della λέει:

  ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 22. Ο/Η νεοσμυρνιός λέει:

  @Ρίζες

  Το κράτος να επιδοτήσει χίλιες φορές τη Εστία και την κάθε Εστία, να το κάνει όμως ευθέως και με διαφανείς διαδικασίες. Δεν μπορεί να δίνει 300.000 ευρώ το χρόνο δήθεν για ένα ενοίκιο, που κοστίζει στην πραγματικότητα 0-60.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι έχουν δοθεί ανταλλάγματα (πολιτικά ή άλλα) και σε κάθε περίπτωση δημιουργεί διάκριση εις βάρος άλλων σωματείων, που επιδοτούνται μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών. Το γεγονός ότι οι πολιτικοί είναι λαμόγια, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι τιμά την Εστία (και την κάθε Εστία) το να συμμετέχει στις λαμογιές τους…

  Να ζητάμε λοιπόν αντί για τη συνέχιση ενός αδιαφανούς καθεστώτος, τη διακοπή της καταβολής του υπέρογκου ενοικίου και την αντικατάστασή του με μια επίσημη χρηματοδότηση της Εστίας για το έργο της.

  ΥΓ: Ας έχουν επίσης όλοι υπόψη ότι το δημόσιο σχολείο που στεγάζεται στο εν λόγω κτίριο παραλίγο να κλείσει πέρυσι, όταν η Διαμαντοπούλου έκανε τις πρώτες συγχωνεύσεις σχολείων, με το επιχείρημα ότι το κόστος ενοικίασης του κτιρίου είναι υπέρογκο. Δεν νομίζω ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν προς όφελος της Ν. Σμύρνης και καλό είναι το ζήτημα να ξεκαθαριστει μια και καλή.

 23. Ο/Η ΣΩΣΣΑΝΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ λέει:

  ΩΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ,ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Κ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΕΡΟ Κ ΟΣΙΟ!ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ…

 24. Ο/Η Ράνια Παπαδημητρίου λέει:

  Βαράτε τους…..!!!

 25. Ο/Η Σωτήρης λέει:

  Τα τσιράκια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα κάνουν ότι μπορούν για να σπάσουν το ηθικό των λαών και να τους κάνουν μία άμορφη μάζα.Υπομονή και ψυχραιμία.Η ώρα πλησιάζει να αφανιστούνε από προσώπου γης.Υπομονή…..

 26. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΣΣΑΛΗ λέει:

  Η Εστία Νέας Σμύρνης είναι ένα κληροδότημα των προσφύγων παππούδων μας και πρέπει να το σεβαστεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης που προφανώς δεν θα αποτελείται από παιδιά ή εγγόνια προσφύγων γι αυτό και ζητά να ασελγήσει πάνω στο αίμα των διωγμένων προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες. Το αίμα αυτό των παππούδων μας θα πέσει καυτό πάνω σε όποιον θελήσει να ασεβεί στην Ιστορία μας.

 27. Ο/Η barbara λέει:

  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…..ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ…..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ….

 28. Ο/Η Mαρία Σταυρινίδου λέει:

  Αυτή η επίθεση σε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ιστορία μας τη πολιτιστική κληρονομιά μας δεν είναι καθόλου τυχαίο και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε και να πολεμίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις

 29. Ο/Η Γεωργια Σταφύλη λέει:

  Η Εστία Νέας Σμύρνης δεν είναι μόνο η κληρονομιά καιτο σύμβολο μιας πόλης αλλά και ο ζωντανός θεματοφύλακας ενός σημαντικού τμήματος της νεότερης ιστορίας της χώρας μας μέσω του πολύτιμου υλικού που διαθέτει σε μας τους ερευνητές αλλά και αναγνώστες, είναι ο συνδεκτικός κρίκος μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος! Δεν είναι απλά ένα κτήριο!είναι το υλικό που διαφύλασσεται τόσα χρόνια ,είναι οι άνθρωποι που το υπηρετούν!Ολα αυτά δεν μπορούν να διαγραφούν στο όνομα οικονομικών ή άλλου είδους υπολογισμών!

 30. Ο/Η Dimitris Nikogloy λέει:

  ότι είναι δικό μας, το αφανίζουν… Η ιστορία δεν παραγράφεται και ούτε χαρίζεται σε κανέναν.

 31. Ο/Η ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Τα επακόλουθα της αλλοτρίωσης τα ζούμε…σε πείσμα κάποιων που θέλουν να ξεχάσουμε εμείς θα αντισταθούμε «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…».ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

 32. Όλα θα τα ξεπουλήσουν αν ο λαός δε δώσει απάντηση! ΌΛΑ!!!! 🙁

 33. Ο/Η Νίκος λέει:

  ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!

 34. Ο/Η Λουίζα Χριστοδουλίδου λέει:

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΩΣΑΝΝΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟ ΣΤΟ xristod@rhodes.aegean.gr
  ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΑΠΦΩ ΛΕΟΝΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
  ΛΟΥΙΖΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

 35. Ο/Η Μεμα Αποστολοπουλου λέει:

  Ο Σύλλογος ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉ ΕΣΤΊΑ ΑΛΜΩΠΊΑΣ »ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στηρίζει την εστία και είναι δίπλα της!!!!!Ντροπή τους κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα προσπαθούν να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από τον μικρασιατικό πολιτισμό . .άχρηστοι!! ανίκανοι!!! κάτω τα χέρια σας από την βαριά κληρονομιά που έφεραν οι δική μας άνθρωποι!!!!! δεν σας ανήκει!!!!!

 36. Ο/Η Μορφωτικός Σύνδεσμος Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως λέει:

  Ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Νήσου Χάλκης Κων/πόλεως συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια για την διάσωση της Εστίας Ν. Σμύρνης. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να σβήσει το τόσο πολύτιμο και ποικίλο έργο της, το οποίο αποτελεί ζωντανό μάρτυρα στις επόμενες γενιές θυμίζοντάς μας τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός.
  Ας ακουστούν οι φωνές όλων μας, ώστε να μην χαθεί ένα ακόμα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς γιατί δεν είναι μόνο ένα απλό στολίδι της Ν. Σμύρνης, αλλά είναι ολόκληρη η ιστορία της Μικρασιατικής κοινωνίας.
  Θερμά συγχαρητήρια και στο Mikrasiatis.gr, που προβάλλει και ενισχύει την όλη προσπάθεια.

 37. Ο/Η Β.Π. λέει:

  Κάτω τα χέρια από την ¨Εστία Ν.Σμύρνης¨.Είναι το σημείο αναφοράς από τις Αλησμόνητες πατρίδες.

 38. Ο/Η ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ λέει:

  ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ , ΓΙΑΤΙ Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ!!!
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ.

 39. Ο/Η Νεοσμυρνιος λέει:

  Καλύτερο θα ήταν πάντως, για να δίνονται οι πραγματικες διαστασεις του ζητήματος, αντι να λέει το κείμενο ότι για τη χρήση των σχολειων καταβαλλόταν «κάποιο» ενοίκιο, να επισημαίνει ότι καταβαλλόταν (από το κράτοσ και όχι απο τον δήμο) υπέρογκο ενοίκιο, που είχε στην πραγματικότητα χαρακτήρα επιχορήγησης της Εστίας (αν θέλετε πείτε το ποσό για να ενημερωθουμε όλοι). Τωρα που το κρατος δεν επιθυμει να πληρωσει, αναγκαστικά το μπαλακι περναει στο δημο, που φυσικα θα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να συνεχισει να επιχορηγει παρανόμως την Εστία (γιατι ο νομος προβλεπει οτι ο δημος μπορει να επιχορηγει τα σωματεια της περιοχής του με ένα ορισμένο ποσο, το οποιο ηδη καλυπτεται). Η κοντρα εστίας – τζουλάκη/κουτελακη δεν πρεπει να μας εμποδίζει να δούμε την πραγματικη διασταση της υπόθεσης.

  Θα ήταν πιο σωστο να κινητοποιηθουμε όλοι για την απευθειας επιχορήγηση της Εστίας και όχι για τη στήριξή της με αθέμιτους τρόπους, που επιπλεον δημιουργουν και απαράδεκτες πολιτικες διαπλοκες και εξαρτήσεις. Η Εστια να προβάλει το εργο της, να παρει και πρωτοβουλιες για να ανοίξει τους ορίζοντες της και να ενταξει νεα και πιο προοδευτικα μυαλά, και ολοι να υποστηρίξουμε την ανάγκη χρηματοδότησής της.

 40. Ο/Η I.N.KOYKOYNH λέει:

  Συμφέρει τούς παλιοελλαδίτες νά λησμονούν ότι καί οι παππούδες τους κι οι πατεράδες τους καί οι ίδιοι έγιναν άνθρωποι κι έφαγαν ψωμί χάρη στον μόχθο καί τό αίμα των Μικρασιατών προσφύγων.

Post a Comment

Mikrasiatis.gr