By 18 Ιανουαρίου 2013 8 Σχόλια

Πρόσκληση συνάντησης καταγόμενων απο τα Βουρλά Μικράς Ασίας

Νέο: η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ώρα 11:00 πμ στο Συνεδριακό Κέντρο του ΚΕΜΙΠΟ  Νέας Ιωνίας, απέναντι από τη στάση του ηλεκτρικού Νέας Ιωνίας, Πατρ. Ιωακείμ 4)

Το 1922 ο Βουρλάς είχε 35000 ψυχές που μιλούσαν μόνο ελληνικά και λάτρευαν την Ελλάδα. Το 1922 τα Βουρλά ήταν η 5η πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το 1919-22 όλοι οι άνδρες των Βουρλών κατετάχθησαν στον ελληνικό στρατό. Το 1922 οι περισσότεροι Βουρλιώτες εξοντώθηκαν από τους Τουρκους.

Σήμερα καμμιά πόλη στην Ελλάδα δε λέγεται Νέα Βουρλά. Σήμερα σε καμμιά πόλη της Ελλάδας δεν υπάρχει Βουρλιώτικος Σύλλογος. Κι εμείς, εμείς οι Βουρλιώτες 3ης και 4ης γενιάς , τι κάνουμε;  Ευτυχώς που κάτι καλόπαιδα στο Χαλάνδρι φωνάζουν δυνατά και μας ξύπνησαν. Ξεκινάμε λοιπόν. Στις 17 Φεβρουαρίου  2013  ημέρα Κυριακή, κάνουμε την πρώτη συνάντηση για την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ.   Ο χώρος θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Ας είμαστε όλοι εκεί. ‘ Ο κύβος ερρίφθη. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ.

Τηλεφ. επικοινωνίας

α.Καραλης Φωτης 6993645660

 

[mappress mapid=»98″]

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

8 Σχόλια "Πρόσκληση συνάντησης καταγόμενων απο τα Βουρλά Μικράς Ασίας"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

  ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙΡΟΣ ΉΤΑΝΕ! (ΤΑ ΈΥΣΗΜΑ,ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΖΙΚΗΝΗ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΤΖΟΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΣ ΦΙΛΩΣ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΜΙΟΥ ΔΟΜΝΑΣ) ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ,ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ!

 2. Ο/Η ΡΙΖΕΣ λέει:

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ!ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΥΝΔΗΝΕΥΕΙ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ!ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

 3. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΜΙΤΗΣ λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ

 4. Ο/Η Οθων Λυρακης λέει:

  Είμαι και γω παιδί από Μάνα Βουρλιώτισα. Μεγάλωσα ακούγοντας το νανούρισμα, αλλά και το κλάμα της Μάνας μου για το ξεριζωμό από τη πολυαγαπημένη της Πατρίδα Τα Βουρλά. Οταν μιλούσε για την Ζωή και τα μεγαλεία (όπως συνήθειζε να λέει)της Πατρίδάς της το πρόσωπό της έλαμπε από υπερηφάνια και μεγαλείο . Αμέσως όμως την κατέβαλε μια μελαγχολία και θλίψη, ποτέ της όμως δεν μίλησε για χαμένες Πατρίδες . Την άκουγα πάντα να λέει ότι αυτά είναι Ελληνικά μέρη και θα γίνουν και πάλι Ελληνικά, γιατί ο Θεός είναι δίκαιος και θα τιμωρήσει τους Βάρβαρους Τούρκους για το μεγάλο έγκλημα που διέπραξαν . Γιαυτό Αδέλφια μου , να μη λέμε χαμένες πατρίδες ,είναι μεγάλο λάθος αυτό . Αλησμόνητες πατρίδες είναι το σωστό ,άλλωστε εμείς ποτέ δεν πάψαμε να διεκδηκούμε τα μέρη των Προγώνων μας όπου από τη Αρχαιότητα ,τον Μεσαίωνα και μέχρι την Σύγχρονη Εποχή δεν έπαψαν να δημιουργούν Πολιτισμό. Σας χαιρετώ και καλή Αντάμωση, ανυπομονώ να σας γνωρίσω Οθων και Παναγιώτης Λυράκης

 5. Ο/Η Σοφία λέει:

  Περιμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση για το που θα γίνει η Συνάντηση των απανταχού Βουρλιωτών.

 6. Ο/Η admin λέει:

  Νέο: η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ώρα 11:00 πμ στο Συνεδριακό Κέντρο του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας, απέναντι από τη στάση του ηλεκτρικού Νέας Ιωνίας, Πατρ. Ιωακείμ 4)

Post a Comment

Mikrasiatis.gr