Περήφανοι Μικρασιάτες οι νεολαίοι του Συνδέσμου “ΡΙΖΕΣ”

rizes00

Η κοπή της πίτας ενός Συλλόγου φαινόμενο στα Μικρασιατικά δρώμενα, όπως είναι οι ΡΙΖΕΣ, είναι πάντα μια ξεχωριστή  εμπειρία, αφού τα νιάτα, ο αυθορμητισμός και  ο ενθουσιασμός είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της. Τα πρωτόκολλα, οι γραβάτες και η αυστηρή κριτική μπορούν να παραμεριστούν σε αυτή την περίπτωση.

Τιμούν την καταγωγή τους ως “Μικρασιάτες” και όχι ως “απόγονοι Μικρασιατών” τα μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου ΟΙ ΡΙΖΕΣ,  δηλώνοντας περήφανοι γι αυτή και δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Σωματεία που αγωνιούν για την επιβίωση τους.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι αποδείχθηκε πολύ μικρή στην φετινή κοπή της πίτας του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/2 το απογευμα και ήδη τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου αναζητούν μεγαλύτερους χώρους για τις επόμενες εκδηλώσεις τους.

Πρωταγωνιστές τα νέα παιδιά στα οποία δόθηκαν έπαινοι του Συλλόγου, σε αριστούχους μαθητές, πτυχιούχους φοιτητές αλλά και πρωταθλητές καθώς και ειδικές βραβεύσεις.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε  με τον ξεχωριστό του τρόπο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καραμπουρνιώτης. Μας προσβάλει είπε η ύπαρξη μιας οδού μέσα στο Συνοικισμό, του αδερφού ενός παλιού δημάρχου που μας χαρακτήρισε μιάσματα εμάς τους Μικρασιάτες  και θα αγωνιστούμε η οδός Καρελλά να μετονομαστεί σε Μικρασιατών Προσφύγων. Σας δίνουμε διορία μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου που είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας μας, αν δεν έχετε αλλάξει οδό, είπε απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, θα την κατεβάσουμε μόνοι μας… Ο Σύλλογος μεγαλώνει κάθε μέρα και χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο για τα νέα παιδιά. Κάθε μέρα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα που δυστυχώς δεν μας τα δίδαξαν στα σχολεία μας και είμαστε περήφανοι για την καταγωγή  μας. Δημιουργήσαμε εφηβικό συμβούλιο και σύντομα και παιδικό, γιατί κάθε μέρα νέα παιδιά έρχονται κοντά στο Σύλλογο.

Τα παιδιά του Συλλόγου  μέσα από τη δική τους ξεχωριστή  νεανική ματιά, δημιούργησαν και πρόβαλαν   βίντεο με θέμα τους γνωστούς αρνητές της γενοκτονίας δίνοντας έτσι τη δική τους απάντηση.

Οταν ιδρύσαμε το Σύνδεσμο, τόνισε η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, ιδρυτικό μέλος και Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι πραγματική προσφορά θα ήταν η διατήρηση της μνήμης  των προγόνων μας, μέσα από την ενεργοποίηση της νεολαίας, έτσι κάναμε πίσω οι μεγαλύτεροι, με τα γκρίζα μαλιά και σήμερα είμαστε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά, τα καμαρώνουμε και τα στηρίζουμε.

Ο Σύνδεσμος Ρίζες  τίμησε  την Βούλα Σαριντζιώτου Παπαγεωργίου , αναγνωρίζοντας  έτσι τον αγώνα της προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής,  ώστε να μετονομαστεί  πλατεία της Αγίας Παρασκευής σε πλατεία Μικράς Ασίας.

Για τους Μικρασιάτες ήρωες της εθνικής αντίστασης κατά των γερμανών κατακτητών στην Καισαριανή, η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής Στέλα Σαρηπαναγιώτου Λήλου,  παρέλαβε το βραβείο του Συνδέσμου και ακολούθησαν οι βραβεύσεις μαθητών, φοιτητών και πρωταθλητών από το Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κεχαγιόγλου, την Αντιδήμαρχο Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και το Στάθη Ανδρεόπουλο.

Ανάμεσα τους ο Σπύρος Ποζίδης, 14 ετών, ανερχόμενος πρωταθλητής της άρσης βαρών, ο  Αλέξανδρος  Αναγνωστόπουλος, μόλις 17 ετών τερματοφύλακας στην επαγγελματική ομάδα του Παναθηναικού, ο Νίκος Μαργαρίτης πρωταθλητής πυγμαχίας, ο Νικόλαος Ανδρεάδης πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας, ο Αθανάσιος Καβούκας νέος δικηγόρος, ο αρχιμανδρίτης από τα Ιεροσόλημα π. Ματθαίος Σιώπης.

Ο πατέρας Σπυρίδωνας ευλόγησε την βασιλόπιτα συγκινημένος και τόνισε στη σύντομη ομιλια του ότι οι μνήμες είναι σε καλά χέρια γεμάτα  φλόγα και αλήθειες και ο Βασίλης Ροσταδάκης πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε χάρισε το τελευταίο κομμάτι της πίτας στη νεολαία του Συλλόγου και κάλεσε τον κόσμο στο κεσκέκι του Αη Γιώργη στα Μελίσσια.

[smartads]

Δείτε το Βίντεο

Δείτε τις φωτογραφίες

[nggallery id=84]

 

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

, , ,

1 thought on “Περήφανοι Μικρασιάτες οι νεολαίοι του Συνδέσμου “ΡΙΖΕΣ”

 1. Κατ’ αρχήν πολλά συγχαρητήρια στον πραγματικά Άξιο- Πατριώτη Πρόεδρο του Συνδέσμου “ΡΙΖΕΣ” Νίκο Καραμπουρνιώτη.

  Επίσης θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την τιμητική προς τον Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής κίνηση του να μας βραβεύσουν.
  Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε κάποιος και μάλιστα αδελφός σύλλογος, να μας βραβεύσει γιατί κατορθώσαμε να ονομαστεί μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή, ” ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ”, μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες.
  Η κίνηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, και κυρίως του Νίκου, δείχνει ότι είναι ακομπλεξάριστοι, και το μόνο που τους απασχολεί και μάχονται με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, είναι η ιστορία μας, η ιστορία της Αλησμόνητης Μικρασίας, της Πατρίδας μας.
  Θαύμασα επίσης την συμμετοχή της νέας γενιάς Μικρασιατών που με μεγάλη μου χαρά και ευτυχία, διαπίστωσα ότι παίρνει με την βοήθεια του Νίκου την σκυτάλη για να συνεχίσουν τον αγώνα της προηγούμενης γενιάς Μικρασιατών.
  Όταν γύρισα σπίτι, έκλαψα.
  Έκλαψα από ευτυχία, γιατί μέχρι τώρα είχα ένα φόβο.Φοβόμουν ότι μετά από την δική μας γενιά, θα τελείωναν ενδεχομένως όλα.
  Σκεφτόμουν (ποιος νέος θα ασχοληθεί με την ιστορία μας;Αφού οι Μικρασιατικής καταγωγής γονείς, παππούδες,γιαγιάδες, δεν μιλάνε στα παιδιά για την Μικρά Ασία, δεν τους μαθαίνουν τα έθιμα που εμείς είχαμε μάθει από τους γονείς μας, αλλά το μόνο που τους απασχολεί, είναι σε ποιά σχολή πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, πόσες γλώσσες έμαθαν, σε ποιές σχολές μοντέρνου χορού πηγαίνουν κ.λ.π.).
  Και έρχεται ξαφνικά ο Νίκος Καραμπουρνιώτης.
  Ένα παληκάρι στην κυριολεξία, μπαίνει επικεφαλής ενός Μικρασιατικού Συνδέσμου και αναστατώνει τους πάντες, με τον αφθορμητισμό του, την αγάπη του για την πατρίδα μας την Μικρά Ασία, με τσαμπουκά όπως συνηθίζουν να λένε οι νέοι, αποφασιστικός,μαχητικός και ένα σωρό χαρακτηρισμούς που θα μπορούσα να του δώσω.
  Νίκο είσαι αξιαίπενος!Είσαι ένας πραγματικός Μικρασιάτης!
  Είσαι ένας αληθινός πατριώτης.
  Σε ευχαριστώ για τη χαρά που μου έδωσες χθες, βλέποντας κοντά σου αμέτρητους νέους με γλυκύτατα πρόσωπα όλο χαμόγελα, να σε ακούνε να μιλάς για κάποιους προδότες της πατρίδας μας, να σε χειροκροτούν και να μας δίνουν ένα μήνυμα…..
  Να είσαι γερός, δυνατός, και πάντα να αγωνίζεσαι για την ιστορία μας.
  Και να ξέρεις ότι ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, θα είναι κοντά σου.

  Με αγάπη
  Η Πρόεδρος
  Παρασκευή Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου

Απάντηση