By 1 Δεκεμβρίου 2009 3 Σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ

4ο-ΣΥΜΠΟΣΙΟ-29-11-09--ΕΝΑΡΞ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ με επιτυχία οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας. Το συμπόσιο παρακολούθησαν και τις 3 ημέρες με ενδιαφέρον 200 σύνεδροι, εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό και της 3ης ημέρας οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αξιόλογων πανεπιστημιακών και ερευνητών, ενώ θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στη συμμετοχή των  νέων ηλικιακά εισηγητών που αποτελεί το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχειας της έρευνας και της διάδοσης του μικρασιατικού πολιτισμού.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν.Ιωνίας

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν.Ιωνίας

Το 4ο Συμπόσιο έκλεισε μουσικά με τραγούδια από την Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 29-11-09  περιελάμβανε 2 ενδιαφέρουσες συνεδρίες.

4η Συνεδρία
Προεδρεύουσα η κα Καλλιόπη Στεριάδου και μέλη ο κ. Τάκης Κωστιδάκης και Κούλα Γαβριηλίδου

Φαίδων Παπαθεοδώρου

Φαίδων Παπαθεοδώρου

Εισηγητής ο κ.  Φαίδων Παπαθεοδώρου (Χωροτάκτης-Πολεοδόμος) με θέμα: Τα μεταλλεία, βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη και διαμόρφωση  του χαρακτήρα του οικισμού της Μπάλιας.

Γεώργιος Γιαννακόπουλος

Γεώργιος Γιαννακόπουλος

Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος (Καθηγητής ΤΕΙ) με θέμα: Τα τελευταία χρόνια του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κων/πόλεως.

Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) με θέμα: Το προσφυγικό ζήτημα μέσα από τις αγορεύσεις Ελλήνων-προσφυγικής καταγωγής- βουλευτών.


5η Συνεδρία
Προεδρέυων ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου και μέλη η κα Λαμπρινή Σπανοπούλου και Κων. Κατιμερτζόγλου.

Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί

Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί

Εισηγητής ο κ. Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί (Οθωμανολόγος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) με θέμα: Οψεις της Οικονομικής ζωής των ορθοδόξων της Πισιδίας από την Οθωμανική κατάκτηση ως τον 19ο αιώνα.

Ελια Κυφωνίδου

Ελια Κυφωνίδου

Εισηγήτρια η κα Ελια Κυφωνίδου (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Το ανατολικόν Ιεδώδες: η άλλη όψη της Οργάνωσης Κων/πόλεως».

Στέλιος Καψωμένος

Στέλιος Καψωμένος

Εισηγητής ο κ. Στέλιος Καψωμένος (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Η Σινασός του Σεραφείμ Ρίζου: μελέτη μιας καππαδοκικής κοινωνίας στην ακμή της.

Τέλος Συμποσίου

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

3 Σχόλια "Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η A.D. λέει:

  ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ΧΑΡΗ ΣΑΠΟΥΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ(ΤΗΣ ΚΑΘ΄ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ) ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 2. Ο/Η admin λέει:

  Ηταν ενα πραγματικά ενδιαφέρον συμπόσιο, ωστόσο εντύπωση μου έκανε η έλειψη νέων ανθρώπων στο κοινό που το παρακολούθησε. Εγινε μια προσπάθεια μεταξύ των ομιλητών να έιναι νέοι σε ηλικία αλλά χρειάζεται να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά στη προσέγγιση της νέας γενιάς.

  Είναι ένα θέμα στο οποίο ανφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Χ.Σαπουντζάκης, φαίνεται τον έχει απασχολήσει και περιμένουμε να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουν στην πράξη.

  Για ενημέρωση να πούμε ότι του χρόνου το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από το Σύλλογο Πτολεμαίδας, το 2ο Συμπόσιο στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 3. Ο/Η admin λέει:

  Ξεκινήσαμε μόλις πριν ένα μήνα την προσπάθεια, η οποία φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά αγκαλιάζεται κάθε μέρα από νέοςυ αναγνώστες.

  Θέλω να κάνω την εξής επισήμανση όμως. Επειδή καθημερινά καταθέτουμε εδώ από τον πολύτιμο χρόνο μας, περιμένω από τους φίλους που αναμεταδίδουν κείμενα του mikrasiatis.gr να κάνουν και μια απλή αναφορά στην πηγή. Θα είναι μια μικρή δικαίωση και θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε.

Post a Comment

Mikrasiatis.gr