By 7 Σεπτεμβρίου 2011 1 Comments

Μικρασιάτικα 2011 από τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη  2011 – ώρα  8:00 –  Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Ημερίδα με θέμα : « Η Ελληνική , Αρμενική και Ασσυριακή  Γενοκτονία »

ΕΝΑΡΞΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :   Η  Μπέττυ  Χαρλαύτη θα ερμηνεύσει τραγούδια που γράφτηκαν για την μικρασιατική καταστροφή.

Την συνοδεύουν οι μουσικοί:

Γιώργος Κοντογιάννης –πολίτικη λύρα , Στέλιος Βαρβέρης –ούτι , Γιώργος Σχοινάς- πιάνο.

ΟΜΙΛΗΤΈΣ :

Εισαγωγή :  Ευάγγελος Ρήγος , Διευθυντής Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου\

ΘΕΜΑ: «Η από κοινού προβολή της Γενοκτονίας των τριών εθνών»

Βλάσσης  Αγτζίδης ,  Διδάκτωρ  Σύγχρονης Ιστορίας

ΘΕΜΑ :  « Η Γενοκτονία των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής »

Οβακιμιάν Τακβόρ , μέλος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

ΘΕΜΑ : « Η  Αρμενική  Γενοκτονία »

Κυριάκος  Μπατσάρας , Πρόεδρος  Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων

ΘΕΜΑ : « Η Ασσυριακή Γενοκτονία »

Χαιρετισμός από τον πρόεδρο AHEPA  Αθηνών , Κώστα  Γεώργιο

ΚΛΕΙΣΙΜΟ : Χορωδία  Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου

Χορευτικό των Ασσυρίων

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

1 Comment on "Μικρασιάτικα 2011 από τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Ονομα...MEXMET IMAM λέει:

  «ΨΥΧΡΟΑΙΜΑ»

  Διερευνώντας και μελετώντας τα ΜΜΕ της Χώρας μου, για την λεγόμενη «Γενοκτονία των Αρμενίων», μετά την έγκριση του Γαλλικού Κοινοβουλίου ως χώρα συμφωνούμε και πολλές πλευρές της υπόθεσης αυτής ή του νόμου περνούν απαρατήρητα. Την λεγόμενη «Γενοκτονία των Αρμενίων» την εξετάζουμε απο την πλευρά της Τουρκίας και θέλουμε να δούμε την αντίδραση της. Μάλιστα, οι ποιό πολύ απο εμάς, θέλουμε να δούμε μία Τουρκία διαλυμένη και γονατισμένη.
  Όμως, σ’αυτήν την υπόθεη της λεγόμενης γενοκτονίας υπάρχουν θέματα, ζητήματα, προβλήματα που αφορά έμμεσα ή άμεσα εμάς. Βλέπουμε την μοιραία Κυβέρνηση μας να είναι παρατηρητής των εξελήξεων στην ευρύτερη περιοχή. Απο την άλλη πλευρά ως Έλληνες πάντοτε περιμένουμε να ακούσουμε δυο λόγια απο τους ιερείς αυτού του τόπου και αυτοί μου φαίνεται έχουν πάει διακοπές. Μέχρι τώρα, δεν ακούσαμε τίποτα κανέναν και μου κάνει εντύπωση. Υπάρχει μια μεγάλη σιωπή. Αναρωτιέμαι γιατί;
  Το λεγόμενο «νόμο» για την υποτιθέμενη «γενοκτονία των Αρμενίων» που πέρασα απο την Γαλλική βουλή τι λέει και τι εννοή;
  «Είσαι δολοφόνος και εγκληματίας» λέει ή δεν λέει;
  «Έχετε διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» λέει ή δεν λέει;
  «Δέν ξέρω και δεν αναγνωρίζω την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και τα όρια….» λέει ή δεν λέει;
  Μέχρι εδώ όλα καλά είναι και αφορούν την γείτονα Χώρα, όποια και εάν είναι αυτή; Όμως, η παρακάτω απόφαση του Γαλλικού Κοινοβουλίου μας αφορά ώς Έλληνες και θέλω λίγο να επιμείνω σ’ αυτήν.
  «Δεν ξέρω και δεν αναγνωρίζω την Συνθήκη της Λωζάνης,» λέει η δεν λέει;
  Καταρχήν, η Γαλλία είναι μια χώρα της Ευρωπαικης οικογένειας το οποίο ανήκουμε και εμείς. Μέχρι εχθές και σήμερα ακόμα οι κυβερνώντες αυτού του τόπου: «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης» μας λένε. Το ίδιο λένε και οι ίδιοι Εωρωπαίοι. Επομένως, για ποιό λόγο μία χώρα της Ευρώπης αμφισβητει τα σύνορα μας και άμεσα της Ευρώπης. Γιατί;
  Απο την άλλη πλευρά, για την περίοδο εκείνη, γιατί αυτή η απόφαση του Γαλλικού Κοινοβουλίου αφορά «μόνο» τους Αρμένιους και «όχι» της άλλες φυλές, εθνότητες και πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;
  Μέχρι εχθές, δεν ήθελα να μπω σ’ αυτήν την ιστορία, διότι περίμενα να δώ τι θα γίνει σε μια Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας, της διαπολιτισμικότης, της ελευθερίας και της κοινωνικής συνοχής. Όμως, απ’ ότι είδα και βλέπεται σ’ αυτήν την Ευρώπη των λαών, για μία ακόμα φορά διαπιστώνεται ότι είναι του Μόλυβα και του Χάλυβα.
  Η μέν Μερκελχάιμ αυτά που δεν μπορεσε να κανει με την μπότα ο Φιούρερ της, τώρα νομίζει οτι είναι τσιφλίκη της η Ελλάδα, τοποθετεί τους υφιστάμενους της στην Χώρα μας, προκειμένου να μας ελέγχει και απο την άλλη πλευρά ο φιλέλλην (με βάση την δήλωση του…) Σαρκοζί αμφισβητεί τα σύνορα μας. Άσε ο μιστερ μιόσσε, νομίζει ότι δεν γνωρίζουμε την προσωπική του ιστορία, την ιστορία της καταγωγής του, όπως και την ιστορία της Χώρας που εκπροσωποι.
  Ώς Χώρα, ποιά ειναι η αντιδραση μας σ’ αυτήν την αμφισβήτησει των συνόρον μας; Μήπως αυτά που υπόθηκαν απο την τέως κα προεδρο της Βουλής των Ελλήνων στον νύν κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ειναι γεγονός;
  Μπορεί η Χώρα μας να περνάει την οικονομική κρίση, να τα έχουμε ξεφτιλήσει όλα και να δεχόμαστε την απαξίωση μας. Αλλά «Δεν ξέρω και δεν αναγνωρίζω την Συνθήκη της Λωζάνης,» πού λέει μία απόφαση ενός εταίρου μας, είναι καταδικαστέα η αποφασή αυτή. Τούλαχιστον εκμέρους του φορέα μας.
  Διότι, η απόφαση αυτή του Γαλλικού Κοινοβουλίου, σε πρώτη φάση εάν και φαινεται ότι είναι μια βόμβα για την Τουρκική Δημοκρατία, απο την άλλη πλευρά έμεσα-άμεσα αφορά και εμας ως Χώρα!!!
  Με εκτίμηση,
  Μεχμέτ Ιμάμ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλαδας, «Η Φιλότητα»
  Αθήνα, 26.01.2012
  m.imam61@yahoo.gr

Post a Comment

Mikrasiatis.gr