Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

έχει την τιμή και τη χαρά να προσκαλέσει και φέτος τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια πανηγυρική Πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Λαμπίδη

Τιμητική βράβευση των κ.κ.:

Ευαγγέλου Τσίρκα, Αντιστρατήγου ε.α. – Επιτίμου Διοικητού Γ’ Σ.Σ., Προέδρου του ιστορικού Μικρασιατικού Σωματείου της ”Ενώσεως Σμυρναίων’

Γιώργου Καραμπελιά, Συγγραφέα- Εκδότη

 

Κοπή Βασιλόπιτας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

,

3 thoughts on “Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

 1. Kαλή επιτυχία στην εκδήλωση.

  Αλλά ο Καραμπελιάς που κολλάει;

  Έχει κάνει κάτι για τον ελληνισμό της Ανατολής και δεν το μάθαμε έως σήμερα; Μήπως για τους Κωσταντινουπολίτες;

  Γιατί στις βασικές θέσεις της οργάνωσής του απουσιάζει κάθε τέτοια αναφορά:

  Δείτε τα 12 σημεία τους:
  http://www.ardin.gr/?q=node/3843

  Και αν βρείτε οποιαδήποτε αναφορά σε Γενοκτονίες, Κωσταντινουπολίτες κ.λπ. ελάτε να μου τρυπήσετε τη μύτη.

 2. Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Καραμπερόπουλο στις επισημάνσεις του. Διάβασα τις θέσεις τους και έστειλα στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών την παρακάτω επιστολή:

  ——————————–
  Καλημέρα.
  Ένας, μάλλον κοινός φίλος, μου κοινοποίησε την Πρόσκληση για την κοπή πίτας που οργανώνετε.

  Με έκπληξη είδα τα τιμώμενα πρόσωπα, όπου μεταξύ τους περιλαμβάνεται και ο κ. Καραμπελιάς. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι το καλό για τον ελληνισμό της καθ’ ημάς Ανατολής έχει κάνει ο κ. Καραμπελιάς, ώστε να τύχει αυτής της τιμητικής διάκρισης από έναν πολύ σημαντικό προσφυγικό σύλλογο;

  Απ’ ότι ξέρω, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις θέσεις της πολιτικής του οργάνωσης δεν κάνει την πραγματική μνεία για εμάς, ούτε για τις γενοκτονίες που συνέβησαν από τους Νεότουρκους και έχουν επισήμως αναγνωριστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο εδώ και μια 20ετία. Α Οι θέσεις τους είναι αποκαλυπτικές της περιφρόνησης που τρέφουν στη δικιά μας ιστορία: http://www.ardin.gr/?q=node/3843

  Ο κ. Καραμπελιάς δεν φαίνεται να έχει πάρει και πολύ είδηση το τι ζητάμε εμείς οι απόγονοι των προσφύγων, εδώ και πολλά χρόνια. Πιθαν΄ν να θέλει και αυτός να καπηλευτεί εκ των υστέρων τον προσφυγικό αγώνα και να αναδειχθεί σε “υπερασπιστή των συμφερόντων μας”, κάτι που κατά κόρον προσπαθούν παλαιοελλαδίτες πολιτικοί παγαπόντηδες.

  Με εκτίμηση και συγχαρητήρια για την εν γένει δράσης σας

  Α. Ζ.

 3. Και για να υπάρχει καμιά αμφιβολία, οι θέσεις του “Άρδην” που αναφέρονται στις ελληνο-τουρκικές διαφορές βρίσκονται στα παρακάτω σημεία 5 και 6, απ’ όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε Κωσταντινούπολη-Κωσταντινουπολίτες, γενοκτονία, Μικρά Ασία, Πόντος, δικαίωμα και αγώνας για την ιστορική μνήμη της καθ’ ημάς Ανατολής κ.λπ.

  “………….
  5. Η Θράκη, το Αιγαίο, η Κύπρος και τα δικαιώματα του ελληνισμού σε αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Φιλικές σχέσεις με την Τουρκία μπορούν να αποκατασταθούν μόνο εάν αυτή πάψει να κατέχει την Κύπρο, να απειλεί τη Θράκη να επιβουλεύεται το Αιγαίο. Ο νέο-οθωμανισμός που υποστηρίζει την υπαγωγή μας στην τουρκική σφαίρα κυριαρχίας είναι ανιστόρητος και παραγνωρίζει τον επιθετικό χαρακτήρα των τουρκικών ελίτ. Προϋπόθεση για αυθεντικά φιλικές σχέσεις αποτελεί η διαμόρφωση ενός βαλκανικού πόλου, χωρίς βέβαια τη μη-βαλκανική Τουρκία και ο εκδημοκρατισμός της Μικράς Ασίας, που θα επιτρέψει στον κουρδικό λαό να αποκτήσει την αυτοδιάθεσή του.

  6. Η Κύπρος αποτελεί σήμερα εν τοις πράγμασι κατεχόμενο ελληνικό έδαφος. Τα τουρκικά στρατεύματα και οι αγγλικές βάσεις πρέπει να αποχωρήσουν οι δε τουρκοκύπριοι πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικά δικαιώματα. Δεδομένου ότι οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την ελληνική και ελληνοκυπριακή ηγεσία εδώ και εξήντα χρόνια έχουν οδηγήσει το νησί στα πρόθυρα της οριστικής τουρκοποίησης δεν υπάρχει άλλη λύση από την Αυτοδιάθεση του νησιού που διασφαλίζεται μόνο με κοινό αγώνα Ελλάδας και Κύπρου, ακόμα και εάν σήμερα έχουν διαφορετικά κράτη. Εξάλλου είναι δυνατή η άμεση ενίσχυση των σχέσεων –ακόμα και θεσμικά– μεταξύ των δύο ελληνικών κρατών….”

Απάντηση