By 12 Ιανουαρίου 2010 3 Σχόλια

Η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Αγιος Χρυσόστομος»

H χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας’ Ο Αγιος Χρυσόστομος ‘Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2005 . Σκοπός της είναι η δημιουργία πολιτιστικής γέφυρας με την Μικρά Ασία και ειδικότερα με την μουσική που προέρχεται από την περιοχή της καθ  ημάς ανατολής .

Τα μέλη της είναι μικρασιάτες αλλά και φίλοι που με υπομονή και συνεχή εργασία ετοιμάζουν τα προγράμματα των εκάστοτε συναυλιών. Έχει λάβει μέρος (παρά το γεγονός του νεαρού της ηλικίας της) σε πολλές εκδηλώσεις στη πόλη της Δράμας όπως  στα Ελευθέρια, στις  Επετείους Άλωσης  της Κωνσταντινούπολης, σε διαπολιτισμικές συναντήσεις χορωδιών  αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στο Α΄ Θερινό Σχολείο Βόλου  και στη Κωνσταντινούπολη  στο  Φερέκιοϊ, στο Μπαλουκλί και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Σήμερα στη χορωδία συμμετέχουν 40 χορωδοί (30 γυναίκες και 10 άντρες)

Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει από την ίδρυσή της ο Νικόλαος  Γιαμαλής

Νικόλαος  Γιαμαλής

καθηγητής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας , υπήρξε μαέστρος χορωδιών όπως η Μικτή Χορωδία Μυτιλήνης η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ηλίου Αθηνών η Μικτή χορωδία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης , και ιδρυτής των Χορωδιών του Δήμου Πλωμαρίου Λέσβου ,της Μικτής Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας , της Χορωδίας Γυναικών Παμφίλων Λέσβου, της  Χορωδίας της Λεσβιακής παροικίας Αθηνών και της Παιδικής Χορωδίας του Χαλκηδονίου Ωδείου Νέας Χαλκηδόνας  .

Είναι διευθυντής Ορχήστρας Του Μουσικού Σχολείου Δράμας και παράλληλα εργαστηριακός συνεργάτης Του ΤΕΙ Καβάλας τμήμα Αρχιτεκτονικής τοπίου.

Τραγούδια Χορωδίας  Παμμικρασιατικού συλλόγου

1.Τι να το κάνω πως το λες                    ( Καθιστικό Μ.Ασίας)

2.  Αρχοντογυιός παντρεύεται              (  Καλαματιανός)

3.  Σηκώστε να χορέψουμε                    (Συρτός Κωνσταντινουπόλεως)

4.Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει        (Σμυρνέικο)

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

3 Σχόλια "Η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Αγιος Χρυσόστομος»"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Απευθύνομαι στον χοράρχη κ. Νικ.Γιαμαλή.Μήπως ενδιαφέρεσθε να βάλετε στο ρεπερτόριό σας και τα τραγούδια της πατρίδας μου,Σινασού,Καππαδοκίας;Είναι ελληνικότατα και άγνωστα στην Ελλάδα μέχρι πριν μερικά χρόνια που τα πρόβαλα μέσα από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα και που δυστυχώς …κακοποιούνται αρκετά από διάφορους καλοθελητές.Μαλαματένιος αργαλειός,Πάγω στου Προύσας τα βουνά,Απόψιν τα μεσάνυχτα,Εσύ που σέρνεις το χορό,Σήμερις η σημεριανή,Μάνα’μ ήρτεν η Άνοιξη,Στου Γιαννάκη μου το γάμο,Μπάτε κορίτσια στο χορό,Περπάτα νυφοπούλα μου, κ.λ.π. Υπάρχουν και ορισμένα σπάνια Ακριτικά.Περί Σινασού υπάρχει στο Μικρασιάτη εδικό άρθρο,διαβάστε το, για μιά μικρή ενημέρωσή σας.Μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα στο 210 95674503,Κυριάκος Βλασιάδης.Εμείς σαν Σωματείο δεν έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας Χορωδίας.Ο πρόεδρος του συλλόγου σας με γνωρίζει.Ευχαριστώ.

 2. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Απευθύνομαι στον χοράρχη κ. Νικ.Γιαμαλή.Μήπως ενδιαφέρεσθε να βάλετε στο ρεπερτόριό σας και τα τραγούδια της πατρίδας μου,Σινασού,Καππαδοκίας;Είναι ελληνικότατα και άγνωστα στην Ελλάδα μέχρι πριν μερικά χρόνια που τα πρόβαλα μέσα από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα και που δυστυχώς …κακοποιούνται αρκετά από διάφορους καλοθελητές.Μαλαματένιος αργαλειός,Πάγω στου Προύσας τα βουνά,Απόψιν τα μεσάνυχτα,Εσύ που σέρνεις το χορό,Σήμερις η σημεριανή,Μάνα’μ ήρτεν η Άνοιξη,Στου Γιαννάκη μου το γάμο,Μπάτε κορίτσια στο χορό,Περπάτα νυφοπούλα μου, κ.λ.π. Υπάρχουν και ορισμένα σπάνια Ακριτικά.Περί Σινασού υπάρχει στο Μικρασιάτη εδικό άρθρο,διαβάστε το, για μιά μικρή ενημέρωσή σας.Μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα στο 210 9564503,Κυριάκος Βλασιάδης.Εμείς σαν Σωματείο δεν έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας Χορωδίας.Ο πρόεδρος του συλλόγου σας με γνωρίζει.Ευχαριστώ.

 3. Ο/Η Νικόλαος Γιαμαλής λέει:

  Κύριε Βλασιάδη μετά από πολύ καιρό δυστυχώς είδα το μήνυμα σας , είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας προτείνετε και θα χαρώ πολύ να συμπεριλάβω στο πρόγραμμά μας τέτοια τραγούδια , ήδη μερικά τα λέμε όπως το Μαλαματένιος αργαλειός, ,Απόψιν τα μεσάνυχτα,Εσύ που σέρνεις το χορό,Σήμερις η σημεριανή
  αν έχετε τη καλοσύνη επικοινωνήστε μαζί μου στο ngiamalis@hotmail.com και θα τα πούμε καλύτερα , και πάλι ευχαριστώ καλή σαρακοστή

Post a Comment

Mikrasiatis.gr