Η σιωπή των σημάντρων κι η κραυγή του Χαρακόπουλου

Ένα περιστατικό που συνέβη στην Παναγία στο όρος Μελά του Πόντου, αξίζει να μνημονευθεί για να διαπιστώσουν όλοι την κατάσταση που επικρατούσε: Με το που εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δεν ακούστηκαν σήμαντρα (όπως ήταν φυσικό) στην Ιερά Μονή Σουμελά στον Πόντο.

Η αμηχανία όλων ήταν έντονη, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις, την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύουν οι χαρμόσυνες καμπάνες. Τότε ο Μικρασιάτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Μάξιμος Χαρακόπουλος, φώναξε “άξιος”, προκαλώντας τα χειροκροτήματα και τις αντίστοιχες φωνές των υπολοίπων και η ιστορική Θεία Λειτουργία άρχισε με τους απαραίτητους πανηγυρισμούς…

salonicanews.com

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

, , , ,

1 thought on “Η σιωπή των σημάντρων κι η κραυγή του Χαρακόπουλου

  1. Μεταφέρω την γνώμη ορθοδόξων μετά από επίσημες συναντήσεις και δηλώσεις των θρησκευτικών Πανπαναγιότατων (ήμαρτον):
    Αν ο Πατριάρχης και οι συν αυτώ δεν εγκαταλείψουν την αίρεση του Οικουμενισμού, την οποία κηρύττουν επισήμως και με ζήλο σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα και με λόγια, τότε να μην περιμένουμε ούτε ένα καλό, διότι ο Θεός θα αποσύρει τη Χάρι Του, αν δηλαδή δεν το έχει κάνει ήδη. Για παράδειγμα, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πιστεύω ότι θα επιτευχθεί με ακριβό τίμημα για τους Έλληνες και ότι θα χρησιμοποιηθεί για να βγαίνουν από εκεί φανατικοί προδότες της Ορθοδοξίας, όπως προεφήτευσε ο Κοσμάς Φλαμιάτης το 1840.

Απάντηση