By 17 Μαΐου 2010 2 Σχόλια

Επετειακές Εκδηλώσεις για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Εν όψει των επετειακών πανελλαδικών συγκεντρώσεων στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη και στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε) στις 19 Μαϊου, ημέρα Τετάρτη, σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε (Λ.Νίκης 1,1ος όροφος) με θέμα «Επετειακές Εκδηλώσεις για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού» .

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Ε. θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται από την ομοσπονδία και άλλους συνεργαζόμενους φορείς του ποντιακού ελληνισμού για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της γενοκτονίας.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πρόσφατη (11-3-2010) απόφαση της Βουλής της Σουηδίας, που αναγνώρισε την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και βεβαίως στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομογενούς Βουλευτού του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου και της πρώην προέδρου του αριστερού κόμματος της Σουηδίας κας . Ulla Hoffmann, που θα είναι κεντρικοί ομιλητές στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19-5-2010, στις 19.30 καθώς και της Σουηδού Βουλευτού Gulen Avci που θα είναι κεντρική ομιλήτρια στην παράλληλη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18.00.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα πρόθυμη συνεργασία σας και την θετική συμβολή σας στην ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων του ποντιακού ελληνισμού.

Παρακαλούμε για την κάλυψη .

Με τιμή

Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Παρχαρίδης , Καθηγητής Καρδιολογίας

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

About the Author:

2 Σχόλια "Επετειακές Εκδηλώσεις για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Τραπεζούντιος λέει:

  Για πείτε μας λαλίσταστοι κύριοι της ΠΟΕ, τι κάνατε για την πρόταση αναψηλάφησης της Δίκης των Εξη;

  Μήπως συνεργήσατε και σεις με την αφωνία σας;

  Με τι μούτρα θα τιμήσετε αύριο τη γενοκτονία;

  Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι!

 2. Ο/Η frosw λέει:

  Η Διαμαντοπούλου τιμά την γενοκτονία επιλέγοντας Κεμάλ
  Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είδαν σήμερα, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπυ χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζομένων, το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη! Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο.
  Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
  Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
  Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου… Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη…

Post a Comment

Mikrasiatis.gr