By 30 Αυγούστου 2010 5 Σχόλια

Διεθνές Συνέδριο: Τρείς Γενοκτονίες Μια Στρατηγική

Αθήνα 17-18-19 Σεπτεμβρίου 2010, Αίθουσα Παλαιάς Βουλής .Πανηγυρική Συνεδρίαση Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:45

Ανακοίνωση

Πραγματοποίηση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Τρεις γενοκτονίες, μια Στρατηγική»

Φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν τους χριστιανικούς Λαούς της Ανατολής που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα (Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, Ένωση Σμυρναίων, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών) συνδιοργανώνουν Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Στόχος του Συνεδρίου είναι όχι μόνο η ευρεία σχετική ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας , αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε διεθνείς αναγνωρίσεις του εγκλήματος αυτού, το οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως «έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας». Είναι γεγονός ότι ο αγώνας για την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, Αρμένιους ή Ασσύριους, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μετά την αναγνώριση των 3 Γενοκτονιών από τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (Ι.A.G.S.) στο συνέδριό της στο Σαράγιεβο το Δεκέμβριο του 2007 και την πρόσφατη αναγνώρισή τους από το σουηδικό κοινοβούλιο, ο αγώνας αυτός αποκτά νέα δυναμική και στοχεύει στην αποτροπή γενικότερα των Γενοκτονιών και στην κατοχύρωση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό το λόγο ο συγκεκριμένος αγώνας πρέπει να έχει –και πιστεύουμε ότι θα έχει- επιτυχή έκβαση.

Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα), ενώ την ομιλία κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου θα εκφωνήσει ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Αθήνα 1-8-2010

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας                                             Η Υπευθ. Τύπου

ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ              ΔΡ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                     ΔΡ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ

Σημείωση:

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου ως σύνεδροι, παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν το αργότερο μέχρι την Tετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στο e-mail mystaki2010@yahoo.gr με κοινοποίηση στο e-mail diethnes.synedrio@gmail.com ή στο τηλ. 6977783207 δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail, ιδιότητα ή επάγγελμα και τηλέφωνο. Ο κατάλογος των συνέδρων θα οριστικοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη 8-9-2010.

Πολυτεχνείου 6, 1ος όροφος, 104 33 ΑΘΗΝΑ

E-mail: 3genocides@gmail.com Τηλ. 697 79 78 545

Το Πρόγραμμα Εργασιών του Συνεδρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

19:00-19:45 Προσέλευση
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Συντονιστής: Σαββίδης Παντελής, Δημοσιογράφος

Μέλη: Παυλίδης Αντώνης, Χαριτίδου Γεωργία, Καραμπετιάν Κασπάρ, Σαββίδης Γιάννης, Μπατσάρας Κυριάκος

20:00 Εναρξη
20:00-21:00 Χαιρετισμοί
21:00-21:15 Πανηγυρική Ομιλία
Βάσσος Λυσαρίδης, Τέως Πρόεδρος Κυπριακού Κοινοβουλίου

21:30-22:00 Δεξίωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πρώτη Συνεδρίαση

Συντονιστής: Ραγκιπ Ζαράκογλου
Μέλος: Μυστακίδου Λιάνα

09:00-09:20 Αντωνόπουλος Ιωάννης, Δρ Ιστορίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πρώιμες γενοκτονίες του Οθωμανικού Κράτους το 19 αιώνα: Από τη Χίο (1822) στο Σασσούν (1894-96).

09:20-09:40 Adam Jones, Associate Professor of Political Science, University of British Columbia,Kelowna. Η καταστροφή των χριστιανικών μειονοτήτων της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς.

09:40-10:00 Joseph Zava, Professor Department of Sociology and Marketing, Finance University under the Goverment of Russian Federation. Oι Ασσύριοι και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί ως θύματα της τουρκικής πολιτικής μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

10:00-10:20  Καραθανάσης Αθανάσιος, Καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ. Η γενοκτονία των Ελλήνω της Μικράς Ασίας.

10:20-10:40 Sait Cetinoglu, Author Researcher.Το ιδεαλιστικό στοιχείο του Πόντου και η γενοκτονία των Ελλήνων της περιοχής.

10:40-11:10 Συζήτηση
11:00-11:30 Διάλειμμα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Συντονιστής: Στέφος Αναστάσιος
Μέλος: Παπαδοπούλου Αρχοντία

11:30-11:50 Γαλανού Χαρά, Νομικός εγκληματολόγος. Η μελέτη της γενοκτονίας των χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου.

11:50-12:10 Ragip Zarakoglu, Publisher Author. Το ζήτημα της οκειοποίησης των περιουσιών των χριστιανών της Ανατολής από το κράτος στο πλαίσιο των γενοκτονιών τους.

12:10-12:30 Τσιρκινίδης Χάρης, Συγγραφέας Νομικός. Αντικειμένική και νομική τεκμηρίωση του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

12:30-12:50 Μαλκίδης Θεοφάνης, Δρ Κοινωνικών Επιστημών. Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με βάση τη σύμβαση του ΟΗΕ για την πρόληψητου εγκλήματος της γενοκτονίας.

12:50-13:30 Συζήτηση

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Συντονιστής: Καθηγητής Μάζης Ιωάννης
Μέλος: Αμπαριάν Σταύρος

17:00-17:20 Ευρυβιάδης Μάριος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου. Η κατασκευή της εικόνας της Τουρκίας μεταπολεμικά.

17:20-17:40 Σαρρής Νεοκλής, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανικών μειονοτήτων από το σύγχρονο τουρκικό κράτος. Μεθοδολογία και ερμηνεία.

17:40-18:00 Λυγερός Νίκος, Καθηγητής, Στρατηγικός Σύμβουλος. Στρατηγική ανάλυση της γενοκτονίας.

18:00-18:20 Thea Halo, Author Researcher. H Γενοκτονία των Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων. Αίτια και μύθοι.

18:20-18:40 Συζήτηση

18:40-19:00 Διάλειμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

19:00-19:20 Hilda Tchoboian, President of European Armenian Federation. H Ευρωπαική Ενωση και το ζήτημα της Γενοκτονίας.

19:20-19:40 Χαραλαμπίδης Μιχάλης, Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνής Ενωση για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών. Ούτε Σκύλα, ούτε Χαρυβδη. Πολυκεντρική Ανατολία.

19:40-20:00 Ashour Giwargis, Author Researcher.Το υπόβαθρο της γενοκτονίας, οι συνέπειες της και η παγκόσμια συνείδηση.

20:00-20:30 Συζήτηση

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

09:00-09-20 Nik Papadopoulos, President of European section of the Inter-parliamentary Association of Greek origin Deputies. Η Σουηδική εμπειρία και η ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής προς τις επόμενες διεθνείς αναγνωρίσεις των Γενοκτονιών.

09:20-09:40 Israel Charny, Professor, Executive Director, Institute on the Holocaust and Genocide, Jerusalem. H ψυχολογία της άρνησης ύπαρξης άλλων θυμάτων: Η απαίτηση της αποκλειστικότητας και της υπεροχής (ανησυχητικά, περί των ανόμοιων κινήτρων αυτών που διέπραξαν Γενοκτονία).

09:40-10:40 Στρογγυλό τραπέζι

10:40-11:00 Πορίσματα Συνεδρίου.

Οργανωτική Επιτροπή:

Παυλίδης Αντώνης, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος
Χαριτίδου Γεωργία, Εκπαιδευτικός, Γενική Γραμματέας
Μυστακίδου Λιάνα, Υπέυθυνη Τύπου
Καραμπετιάν Κασπάρ, Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας (Α.Ε.Ε)
Μπατσάρας Κυριάκος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων
Σαββίδης Γιάννης, Πρόεδρος ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε)
Τσίρκας Ευάγγελος, Πρόεδρος Ενωσης Σμυρναίων
Αβραμίδης Γαβριήλ, Δημοσιογράφος, Μέλος ΔΣ ΠΟΕ
Αβραμίδης Κώστας, τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Τυφλίδας
Αλεξανδρίδης Κώστας, Μέλος ΔΣ ΠΟΕ
Αμαραντίδης Γιάννης, Πρόεδρος  Ενωσης Ποντίων Καστοριάς
Αμπαριάν Σταύρος, Εκπαιδευτικός, Μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Καραμπετιάν Αγκοπ, Μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Καρατζάς Αριστείδης, Εκδότης, Ιστορικός
Κωτσίδης Θεόφιλος, Πρόεδρος Ποντιακής Νεολαίας ΠΟΕ
Λεσγίδης Παναγιώτης, Μέλος ΔΣ ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος της ΠΟΕ
Μαυρίδου Χρύσα, Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ ΠΟΕ
Μπεντροσιάν Ταβιτ, Μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Μικιρδιτσιάν Κυριάκος, Εκπαιδευτικός, Μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Οράν Αβραάμ, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων
Παπαδοπούλου Αρχοντία, Εκπαιδευτικός, Ιστορικός
Σαπουντζάκης Χάρης, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας
Χονδροματίδης Γιώργος, Εγκληματολόγος, Μέλος ΔΣ ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος της ΠΟΕ
Νίκος Λυγερός, Καθηγητής, Στρατηγικός Σύμβουλος του Συνεδρίου

ΦΟΡΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας (Α.Ε.Ε)
Ενωση Σμυρναίων
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκαπιδευτικών
Πανελλήνια Ενωση Ασσυρίων

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Posted in: Πρώτο Θέμα

About the Author:

5 Σχόλια "Διεθνές Συνέδριο: Τρείς Γενοκτονίες Μια Στρατηγική"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Σωστή είναι η οργάνωση αυτού του Διεθνούς Συνεδρίου, αλλά παρατηρώ ότι συνήθως αποσιωπάται η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Αντί άλλων παρατηρήσεων σας παραπέμπω στο βιβλίο του καθηγητή Κων/νου Βακαλόπουλου «Διωγμοί και Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού».

 2. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

  Είναι Σωστό να τονίζονται ΟΛΕΣ οι Γενοκτονίες,αν θέλουμε να είμαστε ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ και να δώσουμε ένα ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι ο ΑΓΩΝΑΣ για την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ τους δεν πρόκειται να σταματήσει αν δε ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ουτως ώστε να ΑΝΑΚΟΠΕΙ και η ΕΞΕΛΙΞΗ των σύγχρονων (όπως αυτή της Παλαιστίνης).
  Έτσι Ασφαλώς ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ έχει ο κος.Αθανασιάδης αλλά εκτός από τη Θρακική Γενοκτονία , πρέπει να αναγνωριστεί και η Σφαγή και των 47 μικρών Εθνοτήτων όπως και της Κουρδικής Μειονότητας της ίδιας περιόδου,όπως και να ξεκαθαριστεί το τι ακριβως έγινε στην Ίμβρο και την Τένεδο,το τί απέγιναν όσοι Έλληνες της Πόλης εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής των πληθυσμών όπως και όσοι εκτοπίστηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
  Όσα περισσότερα στοιχεία κατατεθούν στο Συνέδριο τόσο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ θα προκύψει εις βάρος της γείτονας χώρας,που αν ονειρεύεται την Ευρώπη,θα πρέπει πρώτα να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να δηλώσει ΜΕΤΑΝΟΙΑ πραγματική και όχι….διπλωματική!

 3. Ο/Η Αρης λέει:

  Οι Ελληνες ακομα δεν γνωριζουν οτι η γενοκτονια με σχεση των Ελληνων ηταν ΜΙΑ. Δεν εγινε Θρακικη Γενοκτονια, και Μικρασιατικη Γενοκτονια και Ποντιακη Γενοκτονια. Ολα τα θυμματα ηταν Ελληνες. Δεν εχει σχεση απο πιο μερος της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας εμεναν. Αλλα ο Ελληνας σημερα και παντα ειναι και θα μεινει εγωιστης. Οι Ποντιοι αναγνωριζουν μονο τα δικα τους θυματα. Κανοντας αυτο και τα αλλα θυμματα αναγωριζουν μονο τους δικους τους. Αυτο πρεπει να σταματησει. Η Γενοκτονια ηταν ΜΙΑ και ηταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

  Η να αναγνωρηστει μαγκοσμιος ως ενα γεγονος (Γενοκτονια των Ελληνων) η να μην αναγνωρηστει καθολου. Μονο εμεις οι Ελληνες ημαστε διαχωρισμενοι με σχεση των τριων γενοκτονιων (Ελληνων – Αρμενιων – Ασσυριων).

 4. Ο/Η Sitalkis λέει:

  Η Γενοκτονία ασφαλώς εστρέφετο εναντίον των Ελλήνων, αλλά δεν είναι κακό να μαθαίνουμε και την επιμέρους ιστορία περιοχών. Έτσι με αυτή γενίκευση και στα σχολικά βιβλία, η μάθηση της ιστορίας είναι ελλιπής.

Post a Comment

Mikrasiatis.gr