By 9 Αυγούστου 2011 49 Σχόλια

Δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία Δικτύου Μικρασιατικών Συλλόγων

Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, στη μέση μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,  επικοινωνούμε σήμερα  και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προτείνοντας μέσα από δημόσια διαβούλευση και διαφάνεια σε κάθε βήμα,  την δημιουργία ενός σύγχρονου Δικτύου  Μικρασιατικών Συλλόγων.

Η ανάγκη ή όχι  για την δημιουργία αυτού του Δευτεροβάθμιου Οργάνου του οποίου μέλη θα είναι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία Ελλάδας και Εξωτερικού, με κοινό γνώρισμα την αναφορά, δράση ή καταγωγή από τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, ο τρόπος λειτουργίας, οι στόχοι και οι δραστηριότητες του, θα προκύψουν μέσα από μια αναλυτική συζήτηση, που ξεκινά σήμερα από το mikrasiatis.gr, συνεχίζεται με αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στους Συλλόγους και  στα Μικρασιατικά έντυπα, για να ολοκληρωθεί με συναντήσεις εκπροσώπων των Συλλόγων.

Φιλοδοξώντας να εξελιχθεί μια πρωτόγνωρη για τους Συλλόγους διαδικασία, καλούμε στην πρώτη αυτή φάση της δημόσιας διαβούλευσης, κάθε ενεργό πολίτη  Μικρασιατικής Καταγωγής, κάθε απλό ή μέλος ΔΣ Συλλόγου της Ελλάδας και της Ομογένειας, να συμβάλει  με τις ιδέες, τις προτάσεις, τις ερωτήσεις του στη συζήτηση που ξεκινά μέσα από τη σελίδα του www.mikrasiatis.gr

Οι Σύλλογοι-πρόσωπα και φορείς που στηρίζουν την πρωτοβουλία διαβούλευσης (ο κατάλογος θα ανανεώνεται συνεχώς)

 1. Ενωση Μικρασιατών Θήβας
 2. Ενωση Μικρασιατών Λαμίας
 3. Σύνδεσμος Μικρασιατών & Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Οι Ρίζες
 4. Ενωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας
 5. Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής
 6. Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής
 7. Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Κορδελιού, η Αγία Φωτεινή
 8. Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών Λέσβου
 9. Ενωση Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας ΄΄Η Ιωνία΄΄
 10. Ενωση Μικρασιατών Βούλας ΄Ιωνία΄
 11. Σύλλογος Μικρασιατών Μυκόνου
 12. Πολιτιστικός Σύλλογος Μιστιωτών Καππαδοκίας Ο Αγιος Βασίλειος
 13. Μαίρη Ηλιοπούλου (Πρόεδρος Συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου»)
 14. Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου
 15. Γιάννης Ασπρόμουγγος (Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου»)
 16. Ντίνα Παπάκου (Πρόεδρος Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΗΡΟΚΟΜΙΤΙΣΣΑ» Πάτρας
 17. Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας
 18. Mαρία Τσουμαροπούλου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου  Μικρασιατών »Η ΚΥΖΙΚΟΣ»Άργους Ορεστικού.
 19. Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας (Στυλίδα)
 20. Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου
 21. Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε
 22. Σύλλογος Πριγκηπιανών «Αγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς»


Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Posted in: Πρώτο Θέμα

About the Author:

49 Σχόλια "Δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία Δικτύου Μικρασιατικών Συλλόγων"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η likar λέει:

  OLOI MAZI MPOROYME!MPRAVO GIA THN PROSPATHEIA…O SYLLOGOS RIZES STIRIZEI KAI AKOLOUTHEI!

 2. Ο/Η admin λέει:

  Ηδη έχει ξεκινήσει ο διάλογος σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχει το mikrasiatis.gr όπως το facebook καθώς και με μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

  Μερικά θέματα προς συζήτηση, καθώς υπήρξε σχετικό μήνυμα για το αν πρόκειται για νέα ομοσπονδία ή για διασπαστική κίνηση:

  Το Δίκτυο (μπορεί να ονομασθεί καπως αλλιώς) δεν είναι απαραίτητα νέα Ομοσπονδία. Είναι σύγχρονο δευτεροβάθμιο όργανο καθώς μέλη του είναι Σύλλογοι-Σωματεία ή και Φορείς οι οποίοι φυσικά διατηρούν την ανεξαρτησία τους αλλά πάνω σε συγκεκριμένες δράσεις και αποφάσεις εκπροσωπούνται από αυτό.
  Νομίζω κανένας δεν σκέφτεται διασπαστικά, αντίθετα είναι μια καθαρά ενωτική κίνηση που εύκολα κάποιος μέσα από την συζήτηση μπορεί να καταλάβει.

 3. Ο/Η Κοτσογλανίδη Φωτεινή λέει:

  Πρέπει να υπάρξει μια πιο δυναμική παρουσία των συλλόγων μασ σε επίπεδο επικράτειασ. Τα κοινά προβλήματα – θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά και συλλογικά. Η προσπάθεια είναι καλή, αν δεν κολήσει στην γκρίνια. Είμαστε και μεις μαζί. Ενωση Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας ΄΄Η Ιωνία΄΄. τηλ. 6944588285 Κοτσογλανίδη Φωτεινή – Πρόεδρος. Η πρώτη κουβέντα ας γίνει στο Χαλάνδρι στο αντάμωμα.

 4. EINAI NEA ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ? ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ Η ΑΚΡΑΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΡΩΜΑ???ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ???ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ????

 5. Ο/Η admin λέει:

  @Κοτσογλανίδη Φωτεινή
  Συμφωνούμε για την ανάγκη δυναμική παρουσίας και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή. Συζήτηση ξεκινάμε και επικοινωνία μεταξύ μας. Ισως για πρώτη φορά σε τετοια μορφή γιατί σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα μέσω του διαδικτύου.

  @ ΜΟΥΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  Καλές οι ερωτήσεις, λίγο σκληρές αλλά πρέπει να αποσαφηνιστούν.

  Νομιμοποιούμαι στα πλαίσια του διαλόγου, να δώσω τις πρώτες απαντήσεις, μόνο και μόνο γιατί ίσως έχω μελετήσει λίγο παραπάνω το θέμα.

  Είναι νέα ομοσπονδία;
  Κατά την άποψη μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά αυτό θα κριθεί από τους Συλλόγους που θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της συζήτησης.

  Είναι διασπαστική Κίνηση;
  Κατά την αποψη μου πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, γιατί οι Σύλλογοι παραμένουν μέλη των Ομοσπονδιών. Δεν αλλάζει κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  Αφού έχουμε 2 ουσιαστικά Ομοσπονδίες ΟΠΣΕ και ΠΟΜΣ γιατί να μην υπάρχει και ένα «εργαλείο» που θα φέρει κοντά τους Συλλόγους που ανήκουν στις παραπάνω και σήμερα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Υπάρχουν και παρα πολλοί που δεν ανήκουν πουθενά. Αυτούς τους πετάμε;
  Τους βρήκαμε τους ανακαλύψαμε μέσα από το mikrasiatis.gr έχουν όλοι την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία. ΟΠΣΕ και ΠΟΜΣ πρέπει να είναι κοντά στο Δίκτυο.
  Λίγο ανοιχτό μυαλό θέλει η υπόθεση.

  Εχει πίσω από αυτή την κίνηση καποιο κομματικο ή άλλο ακραίο ιδεολογικό χρώμα;
  Νομίζω ότι οι Σύλλογοι των Μικρασιατών είναι μακρυά από κόμματα. Υπάρχει κάποια ταμπέλα που δεν γνωρίζω ότι ο τάδε σύλλογος είναι του α ή του β κόμματος; Δεν νομίζω. Ο καθένας βεβαια έχει την άποψη του αλλά δεν χαρακτηρίζει ένα σύλλογο.
  Μακρυά από μας λοιπόν κάθε τέτοια σκέψη, όταν μιλαω προσωπικά με κάποιον εκπρόσωπο συλλόγου , μου φτάνει που είναι μικρασιατης, δεν με ενδιαφέρουν όλα τα ύπόλοιπα και νομίζω ότι εκφράζω τον κοινό νου.

  Διαφάνεια στα οικονομικα;
  Διαφάνεια παντού πρέπει είναι το σύνθημα και όχι μυστικές συναντήσεις και αποφάσεις. Ολοι πρεπει να γνωρίζουν τα πάντα και να δίνουν λόγο.
  Αλλωστε η ιδέα είναι πως μέσα από την δημιουργία αυτής της συνεργασίας, δικτυου ή όπως αλλιώς ονομαστεί θα υπάρξει στήριξη των σωματείων κατι που δεν υπάρχει σήμερα από πουθενά και τα σωματεία αδυνατούν να καλύψουν και τις λειτουργικές τους δαπάνες.

  Κάποιες αρχηγικές τάσεις;
  Ποιες αρχηγικές τάσεις και από ποιον; Εδώ μιλάμε για άμεση δημοκρατία σε επίπεδο Συλλόγων. Οι Σύλλογοι αποφασίζουν τους εκπροσώπους τους και το πως θα οργανωθεί καλύτερα αυτό σε όλη την Ελλάδα.

  ΥΓ. Αργότερα θα υπάρχει και η δυνατότητα σχολιασμού των χρηστών του facebook στη σελίδα για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της συζήτησης παντού.

 6. Ο/Η ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΙ λέει:

  Πολύ καλή ή συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προσπάθεια, ο σύλλογός μας είναι απόλυτα σύμφωνος και επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια, αρκεί να υπάρχει μεταξύ μας καλή διάθεση, χωρίς διακρίσεις και ιδιαίτερες συμπάθειες προς τον α ή β σύλλογο και να μην μαθαίνουν ορισμένοι σύλλογοι τις αποφάσεις που παίρνονται, τελευταίοι ή κατα τύχη.Γιατί τότε θα συμβαίνει ακριβώς ότι συνέβαινε μέχρι τώρα…..Αυτοί που θέλω να με καταλάβουν, νομίζω ότι με κατάλαβαν.Οφείλω επίσης να ενημερώσω ότι αν αντιληφθώ άνιση μεταχείρηση, θα αποχωρήσω από την κίνηση αυτή με μεγάλη απογοήτευση.Ή όλοι και ισότιμοι, ή λίγοι και ……….

 7. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Σαν σκέψη και πρωτοβουλία,δείχνει καλή διάθεση και «ψυχή». Αλλά νομίζω οτι είναι δύσκολο εγχείρημα,εφ’ όσον υπάρχει, ακόμα η ΟΠΣΕ, με όλα τα λειτουργικά της προβλήματα. Πιστεύω οτι θα πρέπει όλα αυτά τα σωματεία που ξεκίνησαν την κίνηση αυτή να εγγραφούν στην ΟΠΣΕ και στην πρώτη Γεν .Συνέλευση να εκθέσουν και να προβάλουν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους πάνω σ’αυτή την πρωτοβουλία.Και άν η Συνέλευση τα δεχθεί,έχει καλώς .Εάν όχι,τότε διανοίγεται πεδίο δράσης για την πρωτοβουλία αυτή που δεν πόκειται να κατηγορηθεί από κανέναν.

 8. Γίνεται αποδεκτή κάθε «ειλικρινής» προσπάθεια που βοηθά αποτελεσματικά στην έρευνα και καταγραφή της Μικρασιατικής ιστορίας και πολιτισμού καθώς επίσης στην διατήρηση και επέκταση τους μέσα από συναντήσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές και ουσιαστική επικοινωνία.

  Οπωσδήποτε θα πρέπει να τεθούν τα «όρια» της λειτουργίας μιας τέτοιας συσπείρωσης των Μικρασιατικών σωματείων ως «Δίκτυο», δεδομένου ότι υπάρχουν ομοσπονδίες που διεκδικούν αυτό το ρόλο, όπως είναι η ΟΠΣΕ και η ΠΟΜΣ. Θα μπορούσε να γίνει μια πιό λεπτομερής ενημέρωση στο «Αντάμωμα».
  Μαίρη Ηλιοπούλου-Πρόεδρος-Σύλλογου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου»

 9. Ο/Η Μαριάννα Μαστροσταμάτη λέει:

  Αγαπητοί φίλοι

  Επειδή ως επισκέπτης και μόνο βλέπω στη λίστα στήριξης και το σύλλογο του οποίου είμαι διοικητικός σύμβουλος, μπορεί κάποιος από τους συμμετέχοντες της λίστας να μου απαντήσει δημόσια από εδώ και παρακαλώ επώνυμα, συγκεκριμένα και όχι διπλωματικά:

  1. Ποια πρόκειται να είναι η διαφορά μεταξύ της νομικής μορφής αυτού του Δικτύου και μιας Ομοσπονδίας αφού το Δίκτυο επίσης θα έχει μέλη σωματεία άρα θα είναι δευτεροβάθμιο;

  2. Ποια όρια και ποια δέσμευση συζητάτε να έχει ένα Δ.Σ. από φυσικά πρόσωπα που θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν ερήμην των μελών-σωματείων αφού εκείνα νομίμως τα εξέλεξαν ή που δεν θα το κάνουν ποτέ ακόμα κι αν όλα τα μέλη-σωματεία καίγονται από ένα φλέγον θέμα που χρειάζεται να λυθεί σε επίπεδο δευτεροβάθμιου οργάνου;

  3. Κι αφού η επιθυμία των συμμετεχόντων στη λίστα για δράση και εκσυγχρονισμό είναι ενθουσιωδώς μεγάλη και κοινή με αυτή των πρωτεργατών της δημιουργίας του Δικτύου, γιατί βρε λεβέντες δεν βάζετε υποψηφιότητα σε μια από τις ήδη υπάρχουσες ομοσπονδίες να δουλέψετε τόσο σκληρά όσο υπόσχεστε και να ανατρέψετε ό,τι σας εμποδίζει, ό,τι σας ενοχλεί ή κρίνετε ότι είναι ανεπαρκές;

  Μήπως λοιπόν η μόνη διαφορά θα είναι στο όνομα και αντί για ΟΠΣΕ ή ΠΟΜΣ θα έχουμε και μία νέα ομοσπονδία που θα λέγεται ΔΙΚΤΥΟ;

 10. Ο/Η admin λέει:

  @Η Μαριάννα Μαστροσταμάτη

  Ξεκαθαρίζω ότι όπως αναφέρεται παραπάνω στον κατάλογο μετέχουν οι Σύλλογοι που στηρίζουν ΜΟΝΟ την πρωτοβουλία διαβούλευσης.
  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Σύλλογοι αυτοί θα πάρουν μέρος και σε επόμενη φάση της διαβούλευσης, πιο αναλυτική προς το τέλος Αυγούστου.

  Εχω γράψει παραπάνω την προσωπική μου άποψη, ότι ΔΕΝ πρόκειται για νέα ομοσπονδία και χρειάζεται λίγο ανοιχτό μυαλό.

  1.2 Τη νομική μορφή τα όρια και τη δέσμευση θα την αποφασίσουν οι ίδιοι Σύλλογοι μετά από εξαντλητική συζήτηση.
  Γι αυτό καλούμε τους Συλλόγους να μπούν στη διαδικασία του διαλόγου και ας μην συμφωνήσουν ή ας μην γίνουν μέλη του δικτυου. Σε αυτή τη φάση συζητάμε και απόψεις όπως η παραπάνω συμβάλουν σε αυτό.

  Γιατί πρέπει υποχρεωτικά ότι παει να δημιουργηθεί να εμπλέκει την Ομοσπονδία; Αφού υπάρχουν και Σύλλογοι που δεν ανήκουν σε καμία ομοσπονδία και προς το τέλος του μήνα ο κατάλογος των Συλλόγων θα αυξηθεί εντυπωσιακά, μπορούμε να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αφορμή αυτή τη διαδικασία. Μακάρι κάποιοι από αυτούς να ασχοληθούν και με την Ομοσπονδία.

  admin
  Δημήτρης Παντέλας
  ΓΓ. Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

 11. Ο/Η admin λέει:

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
  Σε αυτή τη φάση της δημόσιας διαβούλευσης συζητάμε με όλους και δεν χρειάζονται αποφάσεις των ΔΣ των Συλλόγων παρα μια απλή δήλωση ενδιαφέροντος.

  Στην επόμενη φάση τον Σεπτέμβρη οι Σύλλογοι θα λάβουν κείμενα για εσωτερική διαβούλευση, προτάσεις κλπ τα οποία θα συζητούν στα ΔΣ των Συλλόγων και στην τρίτη φάση αφού εχει ξεκαθαριστεί αν θα καταλήξει κάπου η προσπάθεια αυτή, θα υποβληθεί επισήμως στους Συλλόγους το τελικό κείμενο και καταστατικό το οποίο θα εγκριθεί ή όχι ώστε να γίνει κάποιος Σύλλογος μέλος στο Δίκτυο.

  Θα προσπαθήσω να βάλω και άλλα θέματα για συζήτηση εκτός από το κυριάρχο αν είναι νέα ομοσπονδία ή όχι.

 12. Ο/Η admin λέει:

  Για παράδειγμα στους στόχους πέρα από τους γνωστούς που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα καταστατικά συλλόγων ή ομοσπονδιών σε ένα σύγχρονο Δίκτυο μπορούν να μπούν:

  Η προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και των πρωτοβουλιών των νέων, συνεργαζόμενοι με φορείς και δίκτυα του εσωτερικού και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής προσφοράς.
  (Συμμετοχή του Δικτύου σε ευρωπαικά προγράμματα ως φορείς διαχείρισης και όχι ως μεμονωμένοι συνεργαζόμενοι φορείς)

  Η υποστήριξη, προώθηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων, επιδοτούμενων ή μη, και η ενημέρωση και υποστήριξη των σωματείων – μελών για την ένταξη στα προγράμματα αυτά.
  (Δημιουργία εκπαιδευτικών προγράμματων σε συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ για να μην ξαναέχουμε το αντίστοιχο θέμα με το βιβλίο του δημοτικού για το συνωστισμό…)

  Η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της συνείδησης της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την αναδειξη του μικρασιατικού πολιτισμού.

  Η συμβολή στην εξοικείωση των Σωματείων με την Κοινωνία της Πληροφορίας και τις Νέες Τεχνολογίες με ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα του Δικτύου.

  Ας ξεκινήσει η συζήτηση και ως προς τα παραπάνω, τα οποία δεν νομίζω ότι καλύπτει στο καταστατικό της καμία ομοσπονδία.

 13. Ο/Η Μαριάννα Μαστροσταμάτη λέει:

  Δημητρό

  Παρ’ όλα αυτά δεν με κάλυψες διότι δεν απαντάς σε καμία από τις δικές μου ερωτήσεις.
  Προωθείς τις δικές σου σκέψεις και μάλιστα επιχειρηματολογώντας περί «ανοιχτού μυαλού».
  Επειδή λοιπόν εγώ είμαι χαζή και με ερμητικά κλειστό μυαλό μπορείς να μου πεις με μία λέξη τι θα είναι νομικά αυτή η ένωση σωματείων αν όχι ομοσπονδία;

  Όσον αφορά τη σύγκλιση Δ.Σ. πριν μπει το όνομα του Συλλόγου κάπου δημόσια και για ποιο σκοπό θα μου επιτρέψεις αυτό να αφορά τα Δ.Σ. των συλλόγων και όχι εσένα και με τη δική σου προτροπή.
  Διότι υπάρχουν και κάτι χαϊβάνια σαν κι εμένα ας πούμε που μπορεί και να σε πιστέψουν.

  Εγώ δεν συμφώνησα να εξουσιοδοτηθεί κάποιος από το Σύλλογο στον οποίο είμαι μέλος Δ.Σ.
  Ενώ δηλαδή εγώ ούτε καν ρωτήθηκα, εσύ θριαμβολογείς για τη θεαματική αύξηση συμμετοχής των σωματείων στον κατάλογο. Κάποιος με ανοιχτό μυαλό θα το φρόντισε. Πάντως όχι εγώ γιατί είμαι χαζή και λέω ότι ο κατάλογος είναι αποτέλεσμα παραπλάνησης και αυθαιρεσίας.

  Και ως τέτοιο απαιτώ να αφαιρεθεί ο Σύλλογος Αλατσατιανών από τον κατάλογο σήμερα.

 14. Ο/Η admin λέει:

  Mαριάννα
  ξέρεις ότι πάντα σέβομαι την άποψη σου και δεν θα μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί σου.
  Δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν και γι αυτό το λόγο δεν μπορώ να απαντήσω τώρα τις ερωτήσεις σου.
  Οταν λέω ανοιχτό μυαλό εννοώ να δούμε κάτι πέρα από τις ομοσπονδίες. Το εξήγησα νομίζω όσο μπορούσα.

  Δεν έχω πρόβλημα να βγάλω το όνομα του Συλλόγου Αλατσατιανών από τον κατάλογο αν είναι να δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα.

  Δεν σημαίνει κάτι αυτό, ο Σύλλογος των Αλατσατιανών θα ενημέρωνεται κανονικά για τη διαβούλευση καθώς τίποτα δεν γίνεται στο σκοτάδι. Καλώς ή κακώς το διαδίκτυο αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και όπως λέει και ένας φίλος δεν μπορεί πια να κρυφτεί κανείς.

  Εξήγησα πολλές φορές ότι δεν χρειάζεται κάποια απόφαση Συλλόγου για να συζητάμε.Αλιμονο μας.

  Οταν αναφέρω ότι θα υπάρξει αυξηση συμμετοχής των Συλλόγων, είναι μια πραγματικότητα καθώς λόγω του καλοκαιριού πολλοί ενημερώνονται τώρα.
  Δεν καταλαβαίνω επίσης πως ο κατάλογος είναι παραπλανητικός και αυθαίρετος.
  Με τους παραπάνω Συλλόγους έχουν γίνει συζητήσεις, αλλοι όπως η Μεσσηνία, η Λέσβος και η Μύκονος με σχόλια των προέδρων τους και μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δήλωσαν ότι συμμετέχουν στη συζήτηση.
  Κάνε λίγη υπομονή να βρεθούν οι Σύλλογοι, να κουβεντιάσουν και να αποφασίσουν.

 15. Ο/Η Mαίρη Ηλιοπούλου λέει:

  Aγαπητέ κύριε Παντέλα,
  Εγραψα πως η δημιουργία ενός Δικτύου Συλλόγων Μικρασιατών που θα βοηθά στην έρευνα και στη καταγραφή της ιστορίας και πολιτισμού καθώς επίσης στην διατήρηση και επέκταση τους μέσα από συναντήσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές και ουσιαστική επικοινωνία είναι μια καλή προσπάθεια και το πιστεύω. Αλλωστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα πραγματοποιείται αυτή η επικοινωνία και ένημέρωση των Μικρασιατικών Συλλόγων μέσα απο την σελίδα του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ και τον ευχαριστούμε. Διάβασα τα σχόλια της κυρίας Μαστροσταμάτη και με μεγάλη έκπληξη! Αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον έχει δημιουργηθεί πρόβλημα που μας εκθέτει δημόσια. Παρακαλώ, επειδή έχουμε δημοκρατία και νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη ως πρόσωπο και ως Μικρασιάτισα, αντί του Συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου» και εφόσον εσείς κρίνετε σκόπιμο, προσθέστε το όνομα μου, και εάν δεν ενοχλεί και την ιδιότητά μου. Νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη δημόσια;
  Κάνω μια ευχή για ολοκλήρωση της προσπάθειας ίδρυσης του «Δικτύου Μικρασιατικών Συλλόγων».

 16. Ο/Η βουρλιωτης λέει:

  SYMFWNW KAI EGW ME THN KINHSH TOY MIKRASIATIS.GR KAI TWN YPOLOIPWN SYLLOGWN…
  NEOI ANTHRWPOI ME NEA MYALA KAI OREKSH GIA PROSFORA STON MIKRASIATIKO ELLHNISMO!EPITELOUS EKSW APO KLIKES KAI SYMFERWNTA.AN YPARXEI DIAFANEIA STA OIKONOMIKA KAI ELEGXOS APO TON KATHENA THA KANOUME POLLA POU DEN EXOUN KAN SKEFTEI OI ALLOI…AS STEILOUME ENOTIKO MHNYMA KAI MHN PROTREXOUME STON ANTILOGO PERI DIASPASHS.KANENAS DEN THELEI NA DIASPASEI KATI MIKRASIATIKO,KATI PROSFYGIKO.OLOI VAZOUNE TO LITHARAKI TOYS ME TON ENA H ME TON ALLO TROPO.APLA MESW AYTHS THS KINHSHS THA AKOUSTOYN KAI THA DRASOUN MESW ENOS DEFTEROVATHMIOU ORGANOU SYLLOGOI OI OPIOI DEN MPOROUSAN NA DRASOUN STH MAZA.KALH TYXH KAI EIMASTE MAZI SAS.MPRAVO !

 17. Ο/Η RHINO λέει:

  KYRIA MARIANNA MAYROSTAMATH.OI SKEPSEIS SAS EINAI SEVASTES,ALLA EGW EXW NA SAS RWTHSW ENA PRAGMA KAI AN MPOREITE NA MOU APANTHSETE ME OLO TO SEBASMO PRWS TO PROSWPO SAS KAI THN ISTORIA SAS STA KOINA THS MIKRASIATIKHS IDEAS.
  GIATI DEN RWTATE TOYS SYLLOGOUS NA SAS POUNE TA TERASTIA KAI AMETRITA PARAPONA APO THN OPSE KAI THN POMS???STIS OMOOSPONDIES EINAI OLA KALA?PROVLHMATA MHDEN?KSERETE POSOI NIWTHOUN RIGMENOI KAI DEN MILANE GIA NA MH STIGMATISTOYN?O MIKRASIATIS.GR VLEPW OTI MILAEI ENOTIKA KAI OXI DIASPASTIKA.AFISTE NA DOUME POU THA VGEI AYTO KAI MHN PROTREXETE.POU KSERETE?MPOREI META APO AYTO 5 PITSIRIKIA PARAPANW NA MATHOYN APO POU KRATAEI H SKOUFIA TOYS KAI TI EPATHAN OI PAPOUDES TOYS,KATHWS EPEISHS PWS OTI AKOUNE STH MOUSIKH KAI OTI TRWNE HRTHE APO EKEI…GIATI AYTH THSTIGMH DEN KSEROUN TI TOYS GINETE KAI EINAI KRIMA…H SFAGH APO TON SYNOSTISMO TWN BIBLIWN EXEI MEGALH DIAFORA!

 18. Ο/Η Αννα Παπαθεοδώρου λέει:

  Νομίζω, ότι το δίκτυο (πρόκειται για εργαλείο επικοινωνίας!) πρέπει να είναι ενιαίο για τους Μικρασιάτες και Ποντίους.
  Μέλος της Ένωσης Σμυρναίων ποντιακής καταγωγής.

 19. Ο/Η Μαριάννα Μαστροσταμάτη λέει:

  Κατ’ αρχάς πού βλέπετε να αναφέρομαι στο ότι η κίνηση αυτή δεν είναι σωστή και να εναντιώνομαι σε σχέδια εκσυγχρονισμού; Πού αντιστρατεύομαι μια κίνηση νέων ανθρώπων με καινούργιες ιδέες;

  Αισθάνομαι ότι έγινα κουραστική διότι μια ερώτηση έκανα στην ουσία και μόλις τώρα πήρα την απάντηση αλλά μετά από επανάληψη.

  Ερώτηση Μαριάννας : Ποια θα είναι η νομική μορφή αυτής της Ένωσης αν όχι αυτή της ομοσπονδίας;
  Απάντηση Δημήτρη: Δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν και γι αυτό το λόγο δεν μπορώ να απαντήσω τώρα τις ερωτήσεις σου.

  Οk. Δημητρό κι ευχαριστώ διότι τώρα επικοινωνήσαμε

  Η δημόσια διαβούλευση όμως έχει ξεκινήσει ήδη. Εμείς οι άνθρωποι, τα φυσικά πρόσωπα καταθέτουμε τις απόψεις μας κι εμείς έχουμε την ευθύνη των λόγων μας.
  Ο Σύλλογος δεν προσδίδει κύρος στα λόγια εκείνου που τον εκπροσωπεί αλλά το αντίθετο. Η Διοίκηση και λειτουργικότητα των Συλλόγων είναι εσωτερική υπόθεση

  Εγώ μιλάω εδώ μέσα και με 5-10 πρόσωπα γνωριζόμαστε. Να μας διαβάζουν πιθανώς και άλλοι 30 που δεν παίρνουν μέρος στη συζήτηση; Υπάρχει η κατάθεση απόψεων, άρα η πληροφόρηση και η συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις που μπαίνουν στο τραπέζι.

  Όσο και να θέλουμε να κρατήσουμε τη μαγκιά μας και να τα λέμε «έξω από τα δόντια και με διαφάνεια» στην πραγματικότητα απαιτείται η διπλωματία και μια ισορροπία που πρέπει να την τηρούμε. Σιγά – σιγά όμως έτσι μέσα από αυτήν τη δημόσια συζήτηση βγαίνουν σοβαρά και ουσιώδη πράγματα πολύ χρήσιμα στην εν λόγω κίνηση. Καλά τα ευχολόγια και τα τρισάγια και οι ρομαντικές κουβέντες που είναι μπόλικα σε αυτήν τη συζήτηση αλλά κάποιοι θα χρειαστεί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να αναλάβουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλιώς θα μιλάμε εσαεί αερολογώντας .
  Μόλις τώρα λοιπόν είδαμε ότι η συζήτηση πήρε μία πιο σοβαρή, αλλιώτικη τροπή. Υπάρχει μία κατάθεση δυσαρέσκειας των σωματείων σχετικά με τη δράση και το έργο των δύο υπαρχόντων Ομοσπονδιών, κρίνοντας αυτά ως ανεπαρκή. Να ρωτήσω εγώ κι αν θέλετε μου απαντάτε έστω και ανώνυμα. Εσείς που καταθέτετε αυτήν τη δυσαρέσκεια είστε μέλη ομοσπονδίας ; Δηλαδή εσείς έχετε δουλέψει για την Ομοσπονδία σας ή μόνο ζητάτε να είναι αυτή με μηδέν προβλήματα;

  Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη που το διατυπώνω γιατί ίσως είμαι και η μόνη εδώ στη συζήτηση που επί μία σειρά ετών έχω συνεργαστεί με την ΟΠΣΕ χωρίς να είμαι στο Δ.Σ. της. Δηλαδή σας ζητάω να καταλάβετε ότι εκτός από διοικητικός σύμβουλος σε δύο σωματεία έχω ασχοληθεί με το έργο και τη δράση ενός δευτεροβάθμιου οργάνου. Έχω δουλέψει, έχω αγωνιστεί, έχω αφιερώσει χρόνο, έχω αντιδράσει, έχω διατυπώσει απόψεις και έχω συχνά διαφωνήσει.
  Έχει κάποιος από εσάς παρόμοια εμπειρία με δευτεροβάθμιο όργανο; Από ό,τι βλέπω στη λίστα υπάρχει ένα σωματείο που γνωρίζω αλλά ο εκπρόσωπός του δεν έχει πάρει μέρος στη συζήτηση.

  Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα σχόλια και σε επίπεδο site και σε επίπεδο προσωπικής επικοινωνίας απαντάω ομαδικά.

  Νομικά από την ένωση πρωτοβάθμιων οργάνων (σύλλογοι) με κοινούς στόχους σε αντικείμενο και δράση προκύπτει το δευτεροβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας τους. Αυτό δεν αλλάζει διότι αφορά τον Αστικό Κώδικα περί σωματειακής νομοθεσίας και δεν προκαταβάλω κανένα. Αν κάποιος τρομάζει μόνο από τις λέξεις ή τις ονομασίες πώς θα κληθεί να δουλέψει σε κάτι που πάνω απ’ όλα χρειάζεται κότσια; Μόνο απαιτώντας από του άλλους; Ή θρηνώντας για τις χαμένες πατρίδες και μαζεύοντας συνταγές για σουτζουκάκια; Έτσι δεν φέρνουμε αλλαγή αλλά καθόμαστε στον καναπέ και κάνουμε παρέα στη γιαγιά μας. Έτσι μόνο αντιδρούμε για να αντιδρούμε, στο τέλος πολλοί μαζί λένε «πάω μάννα μου κι εγώ με τα καράβια, σαν καλά μου φαίνεται» και μετά ; Το μετά είναι εκεί που βρεθήκαμε τώρα να μιλάμε για ανεπάρκεια. .

  Το ότι κάποια σωματεία δεν είναι μέλη ομοσπονδίας αφορά δική τους απόφαση και … το promotion των Ομοσπονδιών.

  Το ότι κάποια σωματεία είναι μέλη ομοσπονδίας είναι τίμιο εξ αρχής αυτά να γνωρίζουν αν γι αυτό το οποίο συζητούν θα απαιτεί την είσοδό τους και σε μία άλλη ομοσπονδία, ή την έξοδό τους από την παλιά ή για το αν πρόκειται να δημιουργηθεί μία Συνομοσπονδία της οποίας μέλος θα είναι και η Ομοσπονδία τους.

  Οι ομοσπονδίες είναι οι αρμόδιες να απαντήσουν στα μέλη τους για τα περαιτέρω από τη στιγμή που υπάρχει δημόσια κατάθεση δυσαρέσκειας.

  Σαφώς και όλοι εργαζόμαστε πάνω στα θέματα που αναφέρεις αγαπητέ Βουρλιώτη και φίλε-η Rhino και αυτό δεν παζαρεύτηκε ποτέ από εμένα. Ακόμη και ύπαρξή μας εδώ μέσα επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Όμως το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς στην ουσία να λέμε κάτι ουσιώδες, δεν θα πάμε ούτε σπιθαμή πιο ‘κει από το πληκτρολόγιό μας.

 20. Ο/Η Κοτσογλανίδη Φωτεινή λέει:

  Αγαπητή Μαριάννα:
  Παρακολουθώ την κουβέντα που έχει ανοίξει και δηλώνοντας ότι ήμαστε νέος σύλλογος Μικρασιατών, θα ήθελα να πώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε τελικές απόψεις για το τι θα είναι το δίκτυο. Το μόνο σίγουρο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι, να μην αρχίσουμε ευχολόγια, μνημόσυνα και ρομαντικές κουβέντες. Αυτά ας γίνουν αργότερα. Για την ώρα ας δηλώσουμε την παρφουσία μας και ας διοργανώσουμε μιά συνάντηση των συλλόγων που έχουν εκφράσει και που θα εκφράσουν την επιθυμία να συζητήσουμε και έτσι να αρχίσει να διαμορφώνεται το πλαίσιο και η ταυτότητα του Δικτύου.
  Το πιό σημαντικό που θέλω να πώ είναι ότι δεν πρέπει να μηδενίσουμε καμιά προσπάθεια, είτε αυτή είναι των πρωτοβάθμιων οργάνων, είτε των δευτεροβάθμιων. Να προσθέσουμε πρέπει και όχι να αφαιρέσουμε. Κοτσογλανιδη Φωτεινή. Πρόεδρος Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας.

 21. Ο/Η bourliwths λέει:

  RWTHSATE AN EXOUME DOULEPSEI GIA THN OMOSPONDIA.OUTE GIA TOUS POLITIKOUS EXOUME DOULEPSEI KYRIA MOU ALLA APETOUME PRAGMATA GIATI HTAN EPILOGH TOYS NA KATHISOUN EKEI POU KATHONTAI….ELPIZW NA SAS DIAFWTISA…

 22. Αγαπητοι Φιλοι Στη συναντηση που ειχαμε στις 7 Μαη και στις 21 Μαη στο Χαλανδρι , εκπροσωποι Συλλογων το θεμα ηταν αν καταλαβα καλα «δημιουργια ετησιου φεστιβαλ-συναντηση απογονων Μικρασιατων», Τωρα βγηκαν στη πορεια διαφορα αλλα……….πολλα και σημαντικα κατα την αποψη μου θεματα . Ακουγονται και γραφονται αρκετα σε επιπεδο προτασεων. Καλο ειναι να μαζευτουν και να αξιοποιηθουν.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΥΓΑΣ…Υπαρχει η ΟΠΣΕ και ΠΟΜΣ με πανω απο 240 σωματεια , υπαρχει και η Ομοσπονδια Κωνσταντινουπολιτων( ΟΙ. ΟΜ. ΚΩ.)με 30 σωματεια, υπαρχει και η Πανελληνια Ενωση Καππαδοκικων Σωματειων(ΠΕΚΣ)με 36 σωματεια . Υπαρχουν και οι ομοσπονδιες των Ποντιων που ειναι πολλες. Δεν μας κανει καμια απο αυτες που υπαρχουν ???? Υπαρχει χωρος για αλλη μια?????? Εμεις οι απογονοι των Μικρασιατων γνωριζουμε οτι αιτια για την καταστροφη ηταν ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ..Γνωριζουμε οτι δεν ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ… Το σημαντικο ειναι να κανουμε το ερωτημα στον εαυτο μας . Θελουμε ενα παραμυθακι , ενα ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ- ΟΡΑΜΑ και θα παραμεινουμε στα λαθη μας ??Θα παραμεινουμε ΕΝΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.???Η θα προσπαθησουμε να δωσουμε ενα σαφες μηνυμα στις επερχομενες γενιες,οτι η ανθρωπινη ταυτοτητα μας διασωζεται και περιφρουρειται μονο μεσα απο την γνωση του πολιτισμου και της κουλτουρας των προγονων μας, που ειναι και η χαρα του χορευτικου,του τραγουδιου, του πανηγυριου και των σουτζουκιων , του χαλβα, του ιμαμ μπαιλτι (γιατι το φαγητο , το γλεντι δεν ειναι ο πολιτισμος των γιαγιαδων και παπουδων μας???)Αυτα ειναι που στους χαλεπους και δυσοιωνους καιρους μπορουν να μας διαφυλαξουν απο την ισοπεδωση και την αλλοτριωση…και οχι η ξυνιλα και η κενοτητα της μπελ εποκ της δυτικοθρεμενης σμυρνεικης αστικης ταξης…Αποψη μου ειναι οπως πολυ σωστα ειπε η κυρια Αννα Παπαθεοδωρου στοχος μας πρεπει να ειναι μια ομοσπονδια μικρασιατες ,ποντιοι κλπ ολοι μαζι …

 23. Καλο ειναι οι Συλλογοι που στηριζουν την πρωτοβουλια διαβουλευσης να πουν την αποψη τους….Για να γινει Διαλογος

 24. Ο/Η admin λέει:

  Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών:

  O Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών στηρίζει την πρωτοβουλία διαβούλευσης για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού και ΜΟΝΟ δικτύου, ως εργαλείο επικοινωνίας των σωματείων και ΟΧΙ την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου δευτεροβάθμιου οργάνου. Tο ηλεκτρονικό αυτό δίκτυο θα πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, να λειτουργήσει ως μέσο προώθησης των προσπαθειών της και να προτρέψει τα σωματεία να την πλαισιώσουν. Συμφωνώντας με την άποψη της κυρίας Μαστροσταμάτη και του κυρίου Βλασιάδη, θα πρέπει πρώτα τα σωματεία να ενταχθούν, να φέρουν τις ιδέες τους και – γιατί όχι – να προβάλλουν τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους πριν προχωρήσουν στη δημιουργία οποιουδήποτε νέου οργάνου. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, παρακαλούμε να αφαιρεθεί το όνομα το Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών από τη λίστα.

  Η πρόεδρος
  Ελένη Τσακίρη

 25. Ο/Η admin λέει:

  Συγγνώμη για την καθυστέρηση των θεμάτων και του διαλόγου που έχει ανοίξει αλλα΄ελπίζω να μπούμε μέχρι τέλος Αυγούστου σε κανονική ροή.

  Οσον αφορά το κείμενο της αγαπητής Ελένης και του Γιάννη από τον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών, με καλύπτει απόλυτα η απάντηση της Φωτεινής:

  «Παρακολουθώ την κουβέντα που έχει ανοίξει και δηλώνοντας ότι ήμαστε νέος σύλλογος Μικρασιατών, θα ήθελα να πώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε τελικές απόψεις για το τι θα είναι το δίκτυο».

  Να προσθέσω επίσης ότι το κείμενο που δημοσιεύεται είναι ξεκάθαρο, δεν λέει πουθενά για ηλεκτρονικό δίκτυο, παρόλα αυτά θα συζητηθεί κι αυτή η πρόταση.
  Τι σημαίνει όμως αυτό; Το mikrasiatis.gr είναι ήδη ηλεκτρονικό δίκτυο, είναι ερασιτεχνική προσπάθεια , δεν έχει οικονομικούς πόρους και όσο αντέχω το στηρίζω, χωρίς ποτέ να ζητήσω την παραμικρή βοήθεια από οποιονδήποτε.
  Το mikrasiatis.gr όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την προβολή και την επικοινωνία όλων των Συλλλόγων ανεξάρτητα που ανήκει ή δεν ανήκει ο καθένας (εννοώ ομοσπονδίες).Από κει και πέρα ο χώρος είναι ανοικτός να γίνουν όσες τετοιες ιστοσελίδες μπορούν και από τον οποιονδήποτε και από την Ομοσπονδία.

  Δεν κατανοώ επίσης τι σημαίνει να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό δίκτυο με συλλόγους; Τι να κάνουν οι σύλλογοι δλδ σε μια ιστοσελίδα πέραν από αυτό που ήδη κάνουμε κι εμείς από εδώ; Δεν το κατανοώ πραγματικά.

  Κατανοώ όμως την πίεση που ασκείται γενικά. Είχαμε ετσι 2 αποχωρήσεις απο τον παραπάνω κατάλογο, των Περαμίων και των Αλατσατιανών.

  Από που όμως είχαμε αυτές τις αποχωρήσεις; Από την πρωτοβουλία να συζητήσουμε μεταξύ μας!!! Από την δημόσια διαβούλευση!!!
  Ετσι λέει το κείμενο που συνοδεύει τους Συλλόγους.

  Τι πραγματικά συβαίνει όμως; Δεν έχουμε μάθει να συζητάμε μεταξύ μας; Δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους διαδικασίες ανοικτές; Εχει βγάλει κανείς εκ των προτέρων καμία απόφαση; Είπε κανείς από τους παραπάνω Συλλόγους ότι θα γίνει νέα ομοσπονδία;

  Εμείς πάντως θα στείλουμε στους 2 συλλόγους που αποχώρησαν όταν ξεκινήσει η διαδικασία του εσωτερικού διαλόγου, τα θέματα που συζητούνται για να είναι ενήμεροι και να ξέρουν ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και ίσως ακόμα και να αναθεωρήσουν την θέση τους.

 26. Ο/Η Παπαγεωργίου Παρασκευή λέει:

  Από όσο μπορώ να καταλάβω, μόλις έγινε μια πρόταση νέα για κάτι συγχρονο και καλό για όλους τους αδελφούς συλλόγους, άρχισε η φαγωμάρα και η καχυποψία!Έλεος!Γιατί σκεφτόμαστε μόνο αρνητικά;Γιατί παντού βλέπουμε υπόπτους, διασπαστές,κακόβουλους;Όσον αφορά το αν πίσω από αυτό το δίκτυο ίσως κρύβεται κάποια πολιτική κίνηση, αν κάτάλαβα σωστά κάποιο υπονοούμενο, εγώ δηλώνω ότι πρώτη από όλους θα αποχωρήσω.Αποψή μου είναι ότι οι πολιτικοί και η πολιτική δεν χωράνε αναμεσά μας.Όσο για το αν η κίνηση αυτή ίσως κρύβει κάποια σχεδια αποδυνάμωσης της ΟΠΣΕ, έγω πιστεύω ότι άλλος ο ρόλος της ΟΠΣΕ και άλλος ο ρόλος του δικτύου ενημέρωσης κ.λ.π.Τώρα άν στην πορεία η συμπεριφορά της ΟΠΣΕ δεν είναι η ίση προς όλους τους αδελφούς συλλόγους-μέλη, δηλαδή αν δεν συμπεριφέρεται με τον ανάλογο σεβασμό όπως είναι υποχρεωμένη να συμπεριφέρεται, τότε δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο δίκτυο για να αποχωρήσουν από την ΟΠΣΕ.Έτσι κι’ αλλοιώς θα αποχωρήσουν κάποια στιγμή, εφ’ όσον δεν θα ανέχονται πλέον κάποια αρνητική-ανάρμοστη ίσως… συμπεριφορά.Η ΟΠΣΕ είναι μια Ομοσπονδία η οποία είναι υποχρεωμένη να σέβεται τα μέλη της, και να συμπεριφέρεται με τον αρμόζοντα τρόπο.Και τότε είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει κανένας σύλλογος, αλλά θα αποκτήσει ακόμα περισσότερα μέλη και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη!

 27. Ο/Η admin λέει:

  Τις επομενες ημέρες θα γίνουν διαβουλεύσεις και με άλλους Συλλόγους και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας.
  Εκεί θα κατατεθούν και συγκεκριμένες προτάσεις και θα ξεκαθαρίσουν αρκετά τα πράγματα.

  @Παναγιωτης Μουτσης
  Περιμένουμε να μας πεις αν ως πρόσωπο ή ως Σύλλογος θα λάβετε μέρος και στην επόμενη φάση.

  @Παπαγεωργίου Παρασκευή
  Ας μην το βλέπουμε έτσι, ας το δούμε ως καχυποψία, στο χέρι μας είναι να πείσουμε όσους διαφωνούν για την αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας.

  Με σχόλιο της η κα Μαίρη Ηλιοπούλου (Πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου») στηρίζει την πρωτοβουλία διαβούλευσης κι έτσι ο κατάλογος εμπλουτίζεται με πρόσωπα κα φορείς.

 28. Ο/Η ΒΟΥΛΑ ΣΑΡ λέει:

  Θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο του Παναγιώτη της 25ης Αυγούστου 2011.Για ποιά ενιαία Ομοσπονδία με Μικρασιάτες Πόντιους κ.λ.π. μιλάς αγαπητέ Παναγιώτη;Και ποιος είπε ότι οι τόσο οργανωμένοι, δεμένοι και δυνατοί Ποντιακοί Σύλλογοι θα ήθελαν να ενωθούν με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους την στιγμή που μόνοι τους έχουν πετύχει τόσα πολλά…..Νομίζω ότι αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Η Ομοσπονδία των Ποντίων καλά κρατεί!!!Ομως εμείς οι Μικρασιάτες αναρωτιέμαι τι κάνουμε;Διαφωνούμε, δεν έχουμε καλή διάθεση, ο ένας βλέπει καχύποπτα τον άλλο και ο χορός των αμφισβητήσεων καλά κρατεί και αυτός….Αυτή είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στη συζήτηση.Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει το αγώνα του για την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας μας, της ιστορίας της Μικράς Ασίας με όσες δυνάμεις μπορεί να έχει σε μια εποχή που η πατρίδα μας διέρχεται πολύ δύσκολες μέρες και όταν τελικά αποφασίσετε, μας λέτε και εμάς.ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!

 29. Ο/Η Aποστόλης Δαγδελένης λέει:

  Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

  Είναι κρίμα και άδικο για την προσπάθεια που καταβάλει το mikrasiatis.gr να ανοίξει ένα παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των Μικρασιατικών Συλλογων και να φέρει πιο κοντά όλους όσους πασχίζουν και αγωνίζονται για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών προγόνων μας. Είναι μια ανιδιοτελής προσπάθεια να γνωριστούμε οι σύλλογοι της ελληνικής επικράτειας αλλά και οι Μικρασιάτες σε όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι πιστεύω μάθατε ότι στη Θήβα έχει Μικρασιάτες , εμείς μάθαμε για τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Λαμία την άλλη εβδομάδα στην Ανατολική Αττική σε λίγες μέρες ή αυτές που έγιναν στην Πτολεμαΐδα στην Καισαριανή και αλλού.
  Μην βλέπετε φαντάσματα και προπαντός πολιτικές (ήμαρτον) φιλοδοξίες και σκοπιμότητες.
  Πόσοι από όλους όσους ψαχτήκαμε δεν συναντήσαμε συλλόγους σφραγίδα με αιωνόβιους προέδρους και ανύπαρκτα Διοικητικά Συμβούλια.. Πιστεύουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δημήτρης (εμείς παραμένουμε ρομαντικοί και εργάτες της Μικρασιατικής ιδέας) έστω και αν μείνουμε μόνοι μας
  γιατί για να έχουμε μέλλον πρέπει να φέρουμε νέα παιδιά στην μεγάλη παρέα μας και το Δίκτυο είναι ένα εργαλείο για τις γενιές που έρχονται. Αν και είμαστε ένας σύλλογος με μέσο όρο ηλικίας τα 40 αγωνιούμε για το αύριο, προκειμένου να μην χαθούν οι ρίζες μας.
  Δεν διαχωρίσαμε τις θέσεις μας με την Ομοσπονδία με την οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις. Δεν περίμενα ειλικρινά τις κορώνες αντίδρασης από κάποιους συμπατριώτες στην πρόταση για διάλογο και επικοινωνία.
  Τους βεβαιώ δε ότι δεν πρόκειται να καταλάβουμε καμία καρέκλα εξουσίας .
  Πιστεύουμε στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των Μικρασιατών και στην ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά.
  Άλλωστε για μας ημέρα μνήμης δεν είναι ένα μνημόσυνο μόνο κοντά στις 14 Σεπτέμβρη και μια ομιλία για το χρονικό τις ημέρας που πολλές φορές είναι copy paste. Για μας ημέρα μνήμης είναι η κάθε μέρα και εργαζόμαστε αισθανόμενοι ότι ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη όλων αυτών που χαθήκαν στη Μ.Ασία αλλά και αυτών που ήρθαν και εμείς τους οφείλουμε την ύπαρξη μας.

  Με σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους σας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών

  και με Αγάπη

  Αποστόλης Δαγδελένης – Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

 30. Ο/Η Νικος καραμπου λέει:

  αγαπητε φιλε και και ομοιδεατη ποδοσφαιρικα παναγιωτη μουτση,λες και μονος σου οτι υπαρχουν ποσες ομοσπονδιες.κων_πολιτων,καππαδωκων,ποντιων κ.τ.λ.και ρωτω τωρα εγω.
  αυτες γιατι δεν ενσωματωθηκαν στην ΟΠΣΕ η στην ΠΟΜΣ?γιατι δηλαδη ολες οι αλλες καλως υπαρχουν ενω ο MIKRASIATIS εχει σχισματικες τασεις?γιατι και τα παραλια να μην εχουν ενα δευτεροβαθμιο οργανο?κανεις δεν μιλησε ασχημα για καμια ομοσπονδια και μαλλον οι ιδιες οι ομοσπονδιες θα πρεπει να δουν αν ειναι σχισματικοι δημιουργωντας προβλημα μεχρι και στο ανταμωμα του χαλανδριου αποσυρωντας με δικαιολογιες συγκεκριμενο συλλογο να μη χορεψει…αν θες λεπτομεριες θα τα πουμε απο κοντα.χαζοι δεν ειμαστε και να ξερεις οτι εκανε και πολυ ασχημη εντυπωση σε ολους.δεν πειραζει ομως,βαλαμε αλλον συλλογο που ηθελε να χορεψει…ελπιζω να σε δω απο κοντα…

 31. Ο/Η Παπαδογιαννάκη λέει:

  Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Ένωσης Μικρασιατών Θήβας. Σχετικά με τις υπάρχουσες ομοσπονδίες, αν πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους «Εκδηλώσεις Μνήμης» όπως της ΟΠΣΕ θα φέρουν τις νέες γενιές κοντά στη μνήμη των προγόνων τους για τη διατήρηση της, τότε θερμά παρακαλώ τους υπεύθυνους του mikrasiatis.gr να ξεκινήσουν διαβούλευση για τη δημιουργία ομοσπονδίας που δεν θα εξαντλεί τις δραστηριότητές της στις επιμνημόσυνες δεήσεις και τους χορούς και πανηγύρια.

 32. Πατριώτισσες και Πατριώτες,
  χαιρετίζω και επικροτώ αυτήν την κίνηση και την πρωτοβουλία του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ, και συγχαίρω τους δημιουργούς και υπεύθυνους του mikrasiatis.gr για την πλούσια ύλη, τα θέματα, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και για τον αγώνα που δίνουν για όλους τους απανταχού μικρασιάτες …επειδή γνωρίζω από site, ξέρω ότι πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή και μεγάλα …μπιπ για να βγάζεις τέτοια δουλειά στο διαδύκτιο. Είμαι μεγάλος στα χρόνια αλλά πολύ νέος στα κοινά, τα μικρασιατικά εννοώ …ενάμιση χρόνο μέλος και μετά γ. γραμματέας του συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου». Παρακολουθώ αυτό το διάστημα αρχής γενομένης της πρότασης, των comments και των απόψεων του καθενός …δεν γνωρίζω πολλά πράγματα και αν μπορεί κάποιος ας με πληροφορίσει. Έκανα μια έρευνα ανάμεσα σε 100 ανθρώπους μικρασιατικής καταγωγής για το αν γνωρίζουν τι είναι ΟΠΣΕ και τι ΠΟΜΣ και μου απάντησε μόνο ένας …ναι καλά διαβάσατε μόνο ένας (μεταξύ μας και εγώ μέχρι πριν ενάμιση χρόνο δεν τις γνώριζα) …και ερωτώ τί έχουν κάνει μέχρι σήμερα αυτές οι ομοσπονδίες; που είναι η προσέγγιση προς τους νέους …κάναμε πέρσι μια εκδρομή στη Μικρά Ασία με το σύλλογο των μικρασιατών της Ν.Ερυθραίας …ο μικρότερος ήταν 60 ετών και ο μεγαλύτερος 90
  …αλλά και σε όσες εκδηλώσεις έχω παρευρεθεί δεν βλέπω νεολαία, δεν βλέπω νέους ανθρώπους …τι κάνουν οι ομοσπονδίες γι΄αυτό το ζήτημα …γιατί δεν βλέπω συνέχεια. Εγώ ως άτομο σ΄αυτό το ξε-κίνημα, αγαπητέ μικρασιάτη, συμφωνώ και είμαι μαζί σου …να δούμε και τι απόφαση θα πάρει ο σύλλογός μου …γιατί να μπαίνει στη λίστα το όνομά του και μετά να βγαίνει δεν είναι ωραίο πράγμα.

  Γιάννης Ασπρόμουγγος γεν.γραμματέας συλλόγου Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου».

  Υ.Γ. α …και αν θέλεις βάλε το όνομά μου, και τη θέση μου στο σύλλογό μου …σε ευχαριστώ.

 33. Ο/Η Κ. Μπαρμπάτση λέει:

  Η ιδέα είναι εξαιρετική. Μια Πανελλήνια συνένωση όλων των Μικρασιατικών φορέων σε μια ενιαία βάση αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων μας, στην διατήρηση της μνήμης της ιστορίας μας, και όλων όσων κληρονομήσαμε από τους μικρασιάτες προγόνους μας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

 34. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡ. λέει:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ,ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ.ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΟΡΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΙΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΥΤΟ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ!

 35. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

  Πραγματικά Αξιολογότατη Προσπάθεια!
  από την πλευρά μου θα συμβάλλω σ’αυτό όσο μπορώ,αρχικά ως μονάδα και όταν μελετηθεί από το Δ.Σ μας η σχετική Ενημέρωση,Ευελπιστώ να συμβάλλω και ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου μας (Μικρασιατών »Η ΚΥΖΙΚΟΣ»Άργους Ορεστικού).
  ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ!!!

 36. Ο/Η admin λέει:

  Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρη το απόγευμα στις 7:00 στα γραφεία του Συλλόγου ΡΙΖΕΣ Χαλανδρίου , με αφορμή το αντάμωμα* θα γίνει σύνάντηση των Συλλόγων που έρχονται εκτός Αθήνας κυρίως και μια πρώτη αναλυτική παρουσίαση της πρότασης για την δημιουργία του Δικτύου.(Λάρισα, Λαμία, Στυλίδα, Νέα Πέραμος Καβάλας, Κορδελιό Θεσσαλονίκης, Μέγαρα αλλά και της Αθήνας όσοι επιθυμούν πχ Αν.Αττική, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδώνα, Μελίσσια-Γκιούλμπαξε, Καισαριανή κλπ.)

  Λόγω των πολλών εκδηλώσεων-μνήμης του Σεπτεμβρίου και αφού ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι, η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει μετά τις 15 Σεπτέμβρη. Οι προτάσεις που γίνονται θα σχηματοποιηθούν και θα σταλούν με αλληλογραφία (ηλεκτρονική και φαξ) προς τους Συλλόγους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

  Υγ. Είναι ιδιαίτερη η χαρά, να ανακαλύπτουμε συνεχώς Μικρασιατικούς Συλλόγους παλιούς και νέους. Στη Σελίδα των Συλλόγων, προστέθηκαν και τους καλωσορίζουμε στο mikrasiatis.gr ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Πέλλας «Η Μπίγα και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ωραιοκάστρου & Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης «Οι Αετοί της Μικράς Ασίας».

  Επίσης οσον αφορά τη διαβούλευση για τη δημιουργία Δικτύου, καλωσορίζουμε τον Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας (Στυλίδα) και τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου από τον οποίο λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

  Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

  Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου θα ενδιαφερόταν να εμπλακεί στη δημόσια διαβούλευση της ιστοσελίδας σας.
  Θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας επί τούτου
  με εκτίμηση,

  δρ Χαράλαμπος Γ. Χοτζάκογλου

  Διευθυντὴς στὸ Παγκόσμιο Βῆμα Θρησκειῶν καὶ Πολιτισμῶν τῆς ἐν Κύπρω Ἱερᾶς Μονῆς Κύκκου
  Βυζαντινολόγος στὸ Ἑλληνικὸ Ἀνοικτὸ Πανεπιστήμιο (Ἀθήνα)
  Πρόεδρος τῆς Ἑταιρείας Κυπριακῶν Σπουδῶν
  Πρόεδρος τῆς Κυπριακῆς Ἐπιτροπῆς Βυζαντινῶν Σπουδῶν, μέλους τῆς Διεθνοῦς Α.Ι.Ε.Β.

 37. Ο/Η Παρασκευή Παπαγεωργίου λέει:

  Ύστερα από το χθεσινό επιτυχημένο αντάμωμα στο Χαλάνδρι και την πολύ συγκινητική συμμετοχή των αδελφών συλλόγων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι έσπευσαν με τη συμμετοχή τους να δώσουν την λάμψη που έδωσαν στο αντάμωμα παρουσιάζοντας δρώμενα και χορούς, θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην συγχαρώ και να μην ευχαριστήσω τον mikrasiatis.gr για την πολύ μεγάλη βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει σε όλους τους Μικρασιατικούς Συλλόγους.Χθες η ψυχή του mikrasiatis.gr, (όπως και κάθε μέρα εδώ και μήνες), ήταν συνέχεια κοντά μας, με την ευγένεια που τον διακρίνει και την αγάπη για τις ρίζες του.Πραγματικά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενωτική του προσπάθεια, του ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει στο πολύ σημαντικό αλλά δύσκολο έργο που θέλει να κάνει και δηλώνουμε ότι θα ήμαστε πάντα κοντά του.Ελπίζουμε δε,ότι θα παραμείνει ο ίδιος εργατικός, σεμνός και αγαπητός όπως είναι τώρα, ακόμα και όταν μεγαλουργήσει (η δημόσια διαβούλευση).Από τότε που παρουσιαστηκε στη Μικρασιάτικη ζωή του συλλόγου μας ο mikrasiatis.gr, αισθανόμαστε μια σιγουριά ότι έχουμε κοντά μας κάποιο φορέα με ανθρώπινη μορφή, που μπορούμε να του μιλήσουμε, να του πούμε οποιοδήποτε πρόβλημα έχει ο σύλλογος ειδικά τώρα που η πατρίδα μας διέρχεται πολύ δύσκολες στιγμές και τα πάντα είναι αρνητικά και με την δική του πατριωτική, αδελφική συμπαράσταση να μην καταθέτουμε τα όπλα απογοητευμένοι για την αδιαφορία της πολιτείας.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!!!
  Και κάτι τελευταίο.Αν δεν είχε συμβάλλει ο mikrasiatis, η χθεσινή εκδήλωση, πιστεύω ότι δεν θα είχε το αποτέλεσμα που είχε.Αγαπητέ mikrasiati σε ευχαριστούμε από καρδιάς!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

 38. Ο/Η admin λέει:

  Eίμαστε έτοιμοι για την δεύτερη φάση της διαδικασίας που είναι και η πιο κρίσιμη για την συνέχεια.
  Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα αποσταλούν με ηλεκτρονική αλληλογραφία προτάσεις και στους Συλλόγους αλλά και στα πρόσωπα που εκπροσωπούν Συλλόγους και εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την δημιουργία του Δικτύου.
  Επίσης, επειδή πολλοί Σύλλογοι έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά καθώς δεν διαθέτουν πρόσβαση στο ιντερνετ (15 περίπου), θα γίνουν όπου είναι δυνατόν ενημερωτικές επισκέψεις και θα αποσταλεί προσχέδιο ταχυδρομικά.
  Για αρχή προγραμματίζονται 2 ενημερωτικές συναντήσεις στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη (θα γίνει εγκαιρα γνωστοποίηση). Ανάλογα με την πορεία της διαβούλευσης αναμένονται και άλλες συναντήσεις αργότερα σε Λαμία-Λάρισα-Σύρο-Ρόδο-Κρήτη-Πάτρα-Γιανιτσά και Ξάνθη.
  Προχωράμε!

 39. Ο/Η Παρασκευή Παπαγεωργίου λέει:

  Καλή αρχή!Καλή επιτυχία!Αναμένουμε ειδοποίηση για την συνάντηση.Θερμή παράκληση.Να μην είναι η 17η Οκτωβρίου, που είναι η εκδήλωσή μας και που σας περιμένουμε όλους να είσαστε κοντά μας!!!!!!!!!

 40. Ο/Η ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΙΝΤΖΙΩΤΗ λέει:

  Αγαπητοί συμπατριώτες.Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί χθες 17/10/2011 στην εκδήλωση «Νοερό ταξίδι στη Σμύρνη και στις μουσικές της», λάμψατε δια της απουσίας σας!!!!Εκτός από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων κύριο Ευάγγελο Τσίρκα, τον κύριο Μπισμπίκα της Λαμίας, την Πρόεδρο Ενωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας κυρία Αρχοντία Παπαδοπούλου, και τον κύριο Κουδούνα Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών»ΡΙΖΕΣ»,τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, η ΟΠΣΕ και ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ που θέλουν να έχουν κάποιο ειδικό ρόλο, όπως ενωτικό, να μας βοηθάνε και να είναι κοντά μας και πολλά άλλα….. διαπιστώνω με απογοήτευση ότι για άλλη μια φορά ήσαν απόντες από εκδήλωσή μας.Και όχι μονο αυτό.Δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν έστω και τηλεφωνικώς ότι δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν, με αποτέλεσμα, να γίνει μια αρνητική κριτική από μέλη του συλλόγου μας αλλά και από κάποιους κακόβουλους, που όλο αυτό το διάστημα τους δηλώναμε ότι έχουμε την στήριξη και την εκτίμηση της ΟΠΣΕ και του Δικτύου Ενημερωσης (mikrasiatis), να μας ειρωνεύονται,( γιατί είχαμε τοποθετήσει ειδικές καρτέλες στην πρώτη σειρά καθισμάτων με τα ονόματα των δύο φορέων),λέγοντας ότι προφανώς το ξέχασαν και δεν ήρθαν, ή ίσως είχαν άλλες πιο ενδιαφέρουσες υποχρεώσεις κ.λ.π.
  Κατόπιν τούτου δηλώνω ότι δεν μας ενδιαφέρει κανένας ενωτικός φορέας,γιατί απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς τον φανταζόμαστε.
  Ελπίζω να δημοσιευτεί η παρατήρηση μου αυτή και ακόμα ελπίζω να μην τιμωρηθούμε με αποτέλεσμα να μην ξαναδημοσιευτούν οι δραστηριότητες του συλλόγου μας. Όσο για την ΟΠΣΕ, έχω να σας γνωστοποιήσω ότι στείλαμε επιστολή σχετικά με την ονομασία πλατείας στην Αγία Παρασκευή σε πλατεία Μικράς Ασίας, με το αίτημα να στηρίξει την προσπάθειά μας, αλλά δυστυχώς δεν λάβαμε καμμία απάντηση..
  Επισυνάπτουμε τηνεπιστολη προς την ΟΠΣΕ Αγ. Παρασκευή 16 /9/2011 Μέλος της Αρ. Πρωτ/λου 234
  Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
  ( Ο.Π.Σ.Ε.)

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  Προς τον Αξιότιμο
  Πρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε.
  Κύριο Θανάση Λαγοδήμο
  & το
  Διοικητικό Συμβούλιο

  Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
  Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την πραγματοποιηθείσα ετήσια Γεν. Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας στις 20 Μαρτίου 2011, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους ιδρύθηκε ο σύλλογος μας, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να γίνει πρόταση
  στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, να ονομαστεί η πλατεία ΚΑΠΗ στην περιοχή Τσακού, «Πλατεία Μικράς Ασίας».
  Η πρότασή μας αυτή, έγινε ως ελάχιστος φόρος τιμής προς όλους αυτούς τους κατατρεγμένους Μικρασιάτες που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, που έχασαν τα υπάρχοντά τους και που η δική τους μεγάλη δυστυχία, ήταν μεγάλη ευλογία για την Ελλάδα.
  Εν συνεχεία συνεδρίασε το Δ.Σ. και αποφάσισε να συντάξει την επιστολή την οποία επισυνάπτουμε.
  Στις 22 Ιουλίου 2011 αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Παρασκευή Παπαγεωργίου, μέλη του Δ.Σ. καθώς και μέλη του Συλλόγου επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής κύριο Βασίλη Ζορμπά και του επιδώσαμε την επιστολή-αίτηση.
  Άλλες ενέργειες:
  1.Συλλογή 300 υπογραφών (μελών του συλλόγου και κατοίκων Αγίας Παρασκευής).
  2.Επειδή τελικά ο Δήμαρχος δεν το έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέσαμε εκ νέου έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να εισαγάγει σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού. Συμβουλίου προς «Συζήτηση και λήψη απόφασης» το αίτημα του Συλλόγου μας που προσυπογράφεται και από 300 κατοίκους της πόλης. Ενέργεια την οποία δεν πραγματοποίησε ούτε ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου.
  Το αίτημα έχει κατατεθεί στο Δήμο στις (22-07-2011 με αρ. πρωτ 24307), και οι υπογραφές έχουν κατατεθεί στις (13-07-2011 με αρ. πρωτ. 27458) και στις (27-07-2011 με αρ. πρωτ. 29654) απευθύνεται δε προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
  2.Ενημερώσαμε το Δίκτυο Ενημέρωσης
  ( Mikrasiatis), προκειμένου να ενημερωθούν οι αδελφοί Σύλλογοι και να ψηφίσουν υπέρ της ονομασίας της πλατείας.
  Σαν μέλος της Ο.Π.Σ.Ε. ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατ. Αττικής, σας παρακαλεί όπως στηρίξετε την προσπάθεια αυτή και πράξετε τα δέοντα..
  Μετά τιμής
  Για το Δ.Σ.
  Η Πρόεδρος Παρασκευή Παπαγεωργίου
  Η Γεν. Γραμματέας Υβόνη Καλτσίδου

  Διευκρίνηση:Δεν επιθυμούμε να ανοίξουμε πόλεμο με κανένα.Απλά εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και το παράπονό μας.Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα.Δημοκρατία δεν έχουμε;
  Με εκτίμηση και σεβασμό
  Η Πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Ανατ. Αττικής

 41. Ο/Η admin λέει:

  @ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΙΝΤΖΙΩΤΗ

  Με έκπληξη, διαβάζω τα παραπάνω, σεβαστή η άποψη σας αλλά άδικη, υπερβολική και προσβλητική!!!

  Το σχόλια σας και εδώ και στη σελίδα στο facebook είναι απαράδεκτα από κάθε άποψη για το γεγονός και μόνο ότι δεν παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση σας.

  Οσον αφορά εμένα δλδ το δίκτυο mikrasiatis.gr δεν αποτελεί κάποιο φορέα αντίστοιχο της ΟΠΣΕ, ούτε συνηθίζει να κάθεται στα πρώτα καθίσματα, μάλλον τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.

  Eπίσης λάβετε υπόψι σας ότι δεν είμαι συνταξιούχος και πολλές φορές όντως έχω να λύσω σοβαρότερα προβλήματα.

  Αλλο το δίκτυο mikrasiatis.gr που είναι ερασιτεχνική προσπάθεια ενημέρωσης , άλλο το δίκτυο των Συλλόγων που θέλουμε να κάνουμε (με ή χωρίς την παρουσία του Συλλόγου σας) και άλλο η ΟΠΣΕ που ειναι η Ομοσπονδία. Είναι τρία διαφορετικά πραγματα!

  Σε ότι με αφορά δεν μπόρεσα να έρθω στην εκδήλωση μέχρι τελευταία στιγμή, παρά το γεγονός ότι ήθελα παρα πολύ αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου.

  Και στην εκδήλωση της Νέας Περάμου ήθελα να πάω το είχα υποσχεθεί αλλά δεν τα κατάφερα. Και στην Κηφισιά και στο Αιγάλεω και στην εκδήλωση των Σινασιτών και παντού. Mακάρι να πάω σε όσο το δυνατόν περισσότερες αλλά είναι δύσκολο.

  Είναι λόγος αυτός για όλα αυτά τα προσβλητικά κατεβατά; Σας τίμησαν με την παρουσία τους η Ενωση Σμυρναίων, η Νίκαια, το Χαλάνδρι ακόμα και η Λαμία.
  Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω ειλικρινά.
  Λυπάμαι πολύ!

  Υγ. Παρόλα αυτά σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσει κανείς να ασχολείται με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους και η ενωτική προσπάθεια συνεχίζεται με κάθε πρόσφορο τρόπο. Μόνο μπροστά θα πάμε γιατι πιο κάτω δεν γίνεται!

 42. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Σαν απάντηση στην κ.Σαριντζιώτη,θέλω να την ενημερώσω ότι δεν μπόρεσα να έλθω στην εκδήλωση(που έκανε ο φίλος μου κ.Πετρόχειλος),γιατί Παρ.Σάβ.Κυρ.και Δευτ. το Σωμα τείο μας Η ΝΕΑ ΣΙΝΑΣΟΣ συμμετείχε σε έκθεση του Δήμου Πειραιά ,και σαν Αντιπρόεδρος, ήταν απαταίτητη η παρουσία μου εκεί όλες τις ημέρες.Πραγματικά λυπήθηκα.Ελπίζω άλλη φορά.

 43. Ο/Η Βούλα Σαριντζιώτη λέει:

  Αγαπητέ συμπατριώτη, κατ’ αρχήν έλαβα το υπονοούμενο ότι εσείς δεν είστε συνταξιούχος.Όμως θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι όταν κάποιος είναι συνταξιούχος, δεν παίρνει σύνταξη και από τα σοβαρά προβλήματα και προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του…..Αν και μπορώ να αντικρούσω όλα αυτά που μου γραφετε, ωστόσο δεν θα το κάνω γιατί νομίζω ότι το μόνο που θα επιτύχουμε θα είναι να ρήξουμε το επίπεδό μας.Τα λόγια που θεωρείτε προσβλητικά, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα μεγάλο παράπονο.Εχω γράψει όλο αυτό το διάστημα τα καλλίτερα σχόλια για εσάς, με το ρίσκο να νομίζουν κάποιοι ότι υποθάλπτω ενδεχομένως την ΟΠΣΕ.Επειδή λοιπόν τώρα εξέφρασα το παράπονό μου σας προσβάλλω;Ξέρετε με την απάντηση που μου δώσατε στο πιο πάνω σχόλιό σας, μου θυμήσατε τον κατά τα άλλα σεβαστό πρόεδρο της ΟΠΣΕ.Κάθε φορά που διατύπωνα το παράπονο ότι δεν παρευρίσκεται κάποιος από την ΟΣΠΕ σε εκδηλώσεις μας, η απάντηση ήταν ακριβώς η ίδια.Εν πάσει περιπτώσει ίσως ο τρόπος που εξέφρασα το παράπονό μου, να σας έφερε σε δύσκολη θέση.Αν με είχατε ειδοποιήσει τουλάχιστον ότι δεν θα έλθετε θα είχα βγεί και εγώ από την δύσκολη θέση που με έφεραν τα ειρωνικά χαμόγελα ορισμένων, όταν με είδαν να μαζεύω τα χαρτιά με τα διακριτικά σας από τα καθίσματα, που δεν επίτρέπαμε σε κανένα άλλο να καθήσει.Ξέρετε ο κόσμος δεν θέλει και πολύ για να βρεί ευκαιρία να ρίξει το δηλητήριό του.Δεν είχα πρόθεση να σας προσβάλω.Ο σεβασμός και η εκτίμηση για το πρόσωπό σας δεν άλλαξε.Και επειδή οι γονείς μου μου δίδαξαν πολλά, λόγω αρχών από την οικογένειά μου, ειλικρινά ζητώ συγγνώμη αν νομίζετε ότι σας προσέβαλα.
  ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΆ ΣΑΣ!
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
  Με εκτίμηση
  Βούλα Σαριντζιώτη

 44. Ο/Η Βούλα Παπαγεωργίου λέει:

  Αναγκάζομαι να γράψω πάλι προκειμένου να απαντήσω στον αγαπητό ΄κύριο Κυριάκο Βλασιάδη.Είστε μήπως στην ενοτική κίνηση των Μικρασιατικών Συλλόγων όπως ήμουν και εγώ (και λέω όπως ήμουν) γιατί πιστεύω ότι ύστερα από το παράπονο που εξέφρασα, ίσως είμαι ανεπιθύμητη…..Έτσι εσείς εκφράζετε την αγάπη σας και την συμπαράστασή σας και την σύμπνοια μεταξύ μας; Αγνοώντας ένα αδελφό σύλλογο;Ζητώντας συγγνώμη από τον κύριο Πετρόχειλο που δεν μπορέσατε να παρευρεθήτε στην εκδήλωσή του;Μήπως ήταν ένα βέλος με πάρα πολύ δηλητήριο προς τον σύλλογό μας; Γιατί μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ότι η εκδήλωση ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής…….Μήπως η πιο πάνω σημείωσή σας τελικά δείχνει ότι αρχίζουμε μεταξύ μας ένα πόλεμο, αντί για μια αδελφική συνύπαρξη;Μήπως τελικά θα καταντήσουμε να πετάει βέλη ο ένας στον άλλο και να αυτοκαταστραφούμε προς μεγάλη ικανοποίηση των φίλων μας των τούρκων που παλεύουν για να επιτύχουν τους στόχους που αφορούν την πατρίδα τους; Για σκεφθήτε το λιγάκι.

 45. Ο/Η kwstas λέει:

  ναι!χαρηκε ο ερντογαν επειδη δεν θα ερθει ο κυριοσ βλασιαδης στην εκδηλωση σασ κυρια παπαγεωργιου.ο κυριος βλασιαδης ειναι ενασ σοωαροσ κυριοσ και τον συλλογο μασ τισ ΡΙΖΕΣ μασ εχει σταθει σαν μικρασιατης πατριωτης.οπωσ κι εσεις.το οτι δεν ηρθε δεν σημαινει τιποτα.και εκεινος εχει κανει 100 εκδηλωσεισ και δεν νομιζω να εχετε παει

 46. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  kwstas,σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τώρα στην άγνωστή μου κ Παπαγεωργίου,δεν είμαι στη θέση να απαντήσω ,για βέλη,για δηλητήρια,για αγνόηση,για πολέμους,και για τούρκικους στόχους.Εγώ όπμως δεν έκανα παράπονο που δεν είλθε στο Πανηγύρι μας στο Κρυονέρι η κ Βούλα Σαριτζιώτη,αν και μου το είχε υποσχεθεί. Έτσι είναι αυτά.Είσθε νέος σύλλογος και θα πρέπει να συνηθήσετε σε τέτοια.Δεν πάμε όλοι, σε όλες τις προσκλήσεις.Αλοίμονό μας!!!

 47. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  kwstas,σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τώρα στην άγνωστή μου κ Παπαγεωργίου,δεν είμαι στη θέση να απαντήσω ,για βέλη,για δηλητήρια,για αγνόηση,για πολέμους,και για τούρκικους στόχους.Εγώ όπως δεν έκανα παράπονο που δεν είλθε στο Πανηγύρι μας στο Κρυονέρι η κ Βούλα Σαριτζιώτη,αν και μου το είχε υποσχεθεί. Έτσι είναι αυτά.Είσθε νέος σύλλογος και θα πρέπει να συνηθήσετε σε τέτοια.Δεν πάμε όλοι, σε όλες τις προσκλήσεις.Αλοίμονό μας!!!Θα πρέπει να ηρεμήσετε λίγο και να χαμηλώσετε τους τόνους ,γιατί ΕΣΕΙΣ δημιουργείτε ένταση και προβλήματα.(Παρακαλώ να μή λάβετε υπ’όψη το προηγούμενο)

 48. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Διορθώνω…Εγώ όμως….

 49. Ο/Η Κυριάκος Βλασιάδης λέει:

  Τώρα,όσον αφορά το Δίκτυο κλπ.Πιστεύω οτι θα πρέπει να δημιουργηθεί Συνομοσπονδία Συλλόγων Μικρασιατών(τριτοβάθμιο). Αφού υπάρχει η ΟΠΣΕ (δευτεροβάθμιο),η ΟΜΣΕ (δευτεροβάθμιο) και τώρα λειτουργεί η Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων,(Σαν δευτεροβάθμιο),ετοιμάζεται και το Δίκτυο (και αυτό σαν δευτεροβάθμιο),μπορεί στο μέλλον να γίνει και ένωση Σωματείων προσφύγων από την Ιωνία (δευτεροβάθμιο) κλπ.. Είναι απλό και κατανοητό.Πολλά σωματεία(Πρωτοβάθμια) κάνουν Ομοσπονδία (δευτεροβάθμιο) και 4-5 Ομοσπονδίες κάνουν Συνομοσπονδία(τριτοβάθμιο).Έτσι έχουν τα πράγματα.Κάθε άλλη διαδικασία είναι για να έχουμε τις «καρέκλες» μας.

Post a Comment

Mikrasiatis.gr